Σε σφοδρή αντιπαράθεση, ανάμεσα στην Όλγα Γεροβασίλη και τον Γιώργο Κουμουτσάκο​ στο twitter,  εξελίχθηκε το δημοσίευμα των FT, που έκανε λόγο για για εντυπωσιακή εκτίναξη της ελληνικής οικονομίας κατά το δεύτερο τρίμηνο, το οποίο είχε κοινοποιήσει μέσω των social media και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, έγραψε στο twitter:

Η Όλγα Γεροβασίλη, όπως ήταν φυσικό, δεν άφησε αναπάντητα τα «πυρά» του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.

Όμως ο κ. Κουμουτσάκος έδωσε συνέχεια στην «διαδικτυακή κόντρα», προτρέποντας την κυβερνητική εκπρόσωπο να συνεχίζει να διαβάζει τους FT, ενώ οι υπόλοιποι διαβάζουν εκκαθαριστικά.

Το δημοσίευμα των FT:

«Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times, οι οποίοι σημειώνουν ότι τα ανακοινωθέντα στοιχεία υποδηλώνουν μία εντυπωσιακή εκτίναξη της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Η Ελλάδα ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής κατά 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο, σε αντίθεση με τις προβλέψεις για μείωση 0,2%. Αναθεώρησε επίσης προς τα επάνω τους αριθμούς για το πρώτο φετινό τρίμηνο, από μείωση 0,5% σε μείωση 0,1%, σημειώνει η βρετανική οικονομική εφημερίδα.

Αν και η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε ετήσια βάση, ο αριθμός αυτός δείχνει πολύ μεγαλύτερη ευρωστία, σε σχέση με την πτώση κατά 1,8% που προέβλεπαν οικονομολόγοι, και την μείωση κατά 1,3% που είχε ανακοινωθεί το πρώτο τρίμηνο.

Οι Financial Times σημειώνουν πως η οικονομική ανάπτυξη έχει ζωτική σημασία για τη μείωση του ελληνικού χρέους, που έχει αγγίξει το 180% του ΑΕΠ.

Οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοι αναμένουν ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τον ερχόμενο χρόνο στην ανάπτυξη, αν και δεν συμφωνουν για τον ρυθμό αυτής, σημειώνουν οι Financial Times.