Την εκτίμηση ότι μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει εκλογές έκανε ο Βασίλης Λεβέντης. Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπό προϋποθέσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε πως οι εκλογές δεν θα αργήσουν και τόνισε πως μέχρι τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών η απόφασή του είναι να μην συνεργαστεί με κανέναν.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «ο Τσίπρας γκρεμίζεται δημοσκοπικά και μπορεί να βγει αυτοδύναμος ο Μητσοτάκης».

«Σταύρος, Φώφη και Κυριάκος έχουν κάνει συνωμοσία να ρίξουν την κυβέρνηση. Εμένα δεν με καίει να κρατήσω την κυβέρνηση, αλλά δεν είναι έντιμο να γίνονται συνωμοσίες», είπε σε άλλο σημείο.

Ο κ. Λεβέντης συμβούλευσε τον Αλέξη Τσίπρα «να μην κάνει το λάθος να κάνει αναθεωρητική την επόμενη Βουλή, προκειμένου να μην μπορέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να περάσει την ενισχυμένη στο Σύνταγμα και να πάει το μπόνους από τις 50 στις 80 έδρες».

«Το γυαλί με τους Μητσοτάκηδες έχει σπάσει», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ωστόσο είπε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το καλό της χώρας, θέτοντας ορισμένους όρους.

Όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, ο Βασίλης Λεβέντης ανέφερε:

Η διαδικασία θα έπρεπε να γίνει από το ΕΣΡ. Σφάζονται 9 καναλάρχες στην αυλή ενός υπουργού.

Αποδίδοντας ευθύνες στη ΝΔ για τη μη σύσταση του Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρότεινε να μην ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της διαδικασίας αδειοδότησης, αλλά να συσταθεί το ΕΣΡ με πρόσωπα κοινής αποδοχής και να κάνει το Συμβούλιο τη διαδικασία της αδειοδότησης.

Αναφερόμενος εξάλλου στα κριτήρια που έχουν τεθεί από το νόμο Παππά ο κ. Λεβέντης, δήλωσε ότι ο ίδιος δε συμφωνεί με την άποψη ότι το κύριο κριτήριο πρέπει να είναι τα λεφτά, διερωτώμενος μάλιστα «μπορεί να δώσει κάποιος τα χρήματα αν είναι κακοποιός; θα του δώσουμε την άδεια;».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Λεβέντης κατήγγειλε ότι υπάρχουν στο Δημόσιο εργαζόμενοι που πληρώνονται χωρίς να εργάζονται και ζήτησε την απομάκρυνσή τους.