Τα θερμά τους συλλυπητήρια εξέφρασαν τα πολιτικά κόμματα για τον πυροσβέστη Ευάγγελο Πάνου, ο οποίος έπεσε νεκρός την ώρα του καθήκοντος στη Βοιωτία.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «ο θάνατος του πυροσβέστη Ευάγγελου Πάνου μας γεμίζει με θλίψη. Η αυταπάρνηση, η γενναιότητα των πυροσβεστών και οι υπηρεσίες που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο αξίζουν τον σεβασμό όλων μας».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον πυροσβέστη «που θυσιάστηκε στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Βοιωτία».

Τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του πυροσβέστη εξέφρασε και  ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι: 

Οι άοκνες και συχνά υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων που εργάζονται στον τομέα της πυρόσβεσης έρχονται να καλύψουν διαχρονικά κενά σε τεχνολογία και να αντιμετωπίσουν τις, αισθητά πλέον, διαφοροποιημένες κλιματολογικές συνθήκες. Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος αξίζει την αμέριστη υποστήριξή μας.

Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε:

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του πυροσβέστη Ευάγγελου Πάνου. Το Πυροσβεστικό Σώμα θρηνεί ένα ακόμη στέλεχός του που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, καθώς και στο σύνολο του  Πυροσβεστικού Σώματος.

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Βοιωτία εξέφρασε και το ΠΑΣΟΚ.

«Ένας ακόμη νεκρός Πυροσβέστης στην ανηλεή μάχη για την προστασία του δασικού μας πλούτου, των περιουσιών των Ελλήνων Πολιτών και της ανθρώπινης ζωής. Ας είναι ο τελευταίος νεκρός που θρηνεί το Πυροσβεστικό Σώμα», σημείωσε το ΠΑΣΟΚ.

Όπως επισημαίνει το ΚΚΕ, σε σχετική ανακοίνωση, «αυτή η απώλεια επιβεβαιώνει την ανάγκη για άμεσα μέτρα θωράκισης της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε προσωπικό και υποδομές, προκειμένου οι πυροσβέστες να εκτελούν τα καθήκοντά τους με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια».

Και η Ένωση Κεντρώων εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του πυροσβέστη Ευάγγελου Πάνου, που θυσιάστηκε πάνω στο καθήκον του στην φωτιά της Βοιωτίας.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. Ο κ. Μπακογιάννης έγραψε:

Ας είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάνεται στις πυρκαγιές. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα, τα μέλη του οποίου και εφέτος δίνουν άνιση μάχη με τις φωτιές. Άνθρωποι που με ελάχιστα μέσα δίνουν τα πάντα για την ασφάλεια των υπολοίπων. Τους ευχαριστούμε.