Τα θερμά τους συγχαρητήρια έδωσαν τα κόμματα και οι πολιτικοί στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης κατάφερε να βαθμολογηθεί με 16,000 βαθμούς στον τελικό των κρίκων και να χαρίσει ακόμα μια σπουδαία διάκριση στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε συγχαρητήριο τηλεγράφημα ανέφερε:

Η κορύφωση της ήδη λαμπρής αθλητικής σας πορείας με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες σας αναδεικνύει σε πραγματικό υπόδειγμα Αθλητή αλλά και Ανθρώπου. Η Πατρίδα μας, και ιδίως η γενιά σας, είναι υπερήφανη για σας. Η Παναγία νάναι πάντα δίπλα σας και να σας δυναμώνει σ’ όλους τους μελλοντικούς αγώνες σας.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε πως «πρόσφερε μια αξέχαστη επιτυχία στον ελληνικό αθλητισμό».

«Φοβερός συνδυασμός δύναμης, ευλυγισίας και ψυχραιμίας!! Μπράβο Λευτέρη!!» , αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter.

«Συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια!!! Μπράβο!!! Η Ελλάδα δεύτερο χρυσό, ξεκινάμε πάλι…», αναφέρει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος σε ανάρτηση στο Twitter.

«Πολλά, πολλά μπράβο στον χρυσό ολυμπιονίκη μας, Λευτέρη Πετρούνια!!», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter το ΠΑΣΟΚ, συγχαίροντας τον χρυσό Ολυμπιονίκη.

Και η Φώφη Γεννηματά έγραψε:

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Mε σκληρή προπόνηση, σχέδιο και όραμα κατάφερε να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο του αθλήματος . To αποτέλεσμα αυτό και το δεύτερο χρυσό μετάλλιο αποδεικνύουν ότι στη χώρα μας υπάρχουν σπουδαίοι αθλητές με τεράστιες δυνατότητες που τα καταφέρνουν παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες μέσα στις οποίες προετοιμάζονται είναι αντίξοες, καθόλου ισοδύναμες των συναθλητών τους από τις προηγμένες αθλητικά χώρες. Για αυτό… ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!», δήλωσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.