Κόντρα κυβέρνησης κυβέρνησης - ΝΔ προκάλεσε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα από το Κομμένο Άρτας, περί ''ανοησίας για όποιον ζητά εκλογές'', με την αξιωματική αντιπολίτευση, μέσω του Γ. Κουμουτσάκο να μιλά για ''αίτημα εκλογών λόγω του αδιεξόδου'' που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, πολιτικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας από τις εκδηλώσεις στο Κομμένο Άρτας, μετά το δημοσίευμα του Spiegel, το οποίο αναφέρθηκε στη ''γνωστή'' δοκιμασμένη συνταγή'': τις πρόωρες εκλογές, τονίζοντας ότι ''όποιος ζητά εκλογές είναι δύο φορές ανόητος''. 

Το δημοσίευμα, δε, φούντωσε ξανά την παραφιλολογία για πιθανές εκλογές τον Σεπτέμβριο, την ώρα που η χώρα έχει ανοικτά πολλαπλά μέτωπα, κυρίως στην οικονομία και τα εργασιακά.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό:

Τ' ακούω και τα διαβάζω κι εγώ αυτά τα σενάρια. Τώρα που η χώρα μπαίνει σε ράγες, η οικονομία σιγά-σιγά ανακάμπτει, η ανεργία αποκλιμακώνεται, όποιος τώρα σκέπτεται εκλογές, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος. Όποιος δε τις ζητάει, δυο φορές ανόητος.

Το χθεσινό δημοσίευμα του Spiegel, αναφερόμενο στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το φθινόπωρο η κυβέρνηση, τόνισε ότι ''με τη φημολογία που καλλιεργείται, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης, ο Τσίπρας θα μπορούσε να καταφύγει το φθινόπωρο σε μια δοκιμασμένη συνταγή: πρόωρες εκλογές''.

Υπογραμμίζει το περιοδικό;

Η κυβέρνηση διατείνεται βέβαια ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά, το φθινόπωρο του 2019. Από τη σκοπιά του Τσίπρα τα επιχειρήματα τείνουν υπέρ της αναμονής, πόσο μάλλον που υπολείπεται σημαντικά των συντηρητικών στις δημοσκοπήσεις.

Επιπλέον τρία χρόνια στην πολιτική είναι μια αιωνιότητα. Σε αυτό το διάστημα θα μπορούσε να ανακάμψει η οικονομία και να αυξηθούν έτσι οι πιθανότητες επανεκλογής του Τσίπρα. Εντούτοις πολλοί πολιτικοί και ειδικοί επιμένουν ότι ο Τσίπρας δεν πρόκειται να αντέξει μέχρι το 2019 διότι οι προκλήσεις είναι πολύπλευρες και μεγάλες.

Κουμουτσάκος: Δημοσίευμα για πρόωρες εκλογές προκάλεσε κυβερνητικό πανικό

Την ίδια στιγμή, το δημοσίευμα για την εκλογολογία σχολίασε σήμερα με ανακοίνωσή της και η Νέα Δημοκρατία, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Γιώργο Κουμουτσάκο να κάνει λόγο για ''κυβερνητικό πανικό'' που ανέδειξε το πολιτικό θράσος της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο:

Στην πρώτη εμφάνισή του, μετά από 15 ημέρες θερινής αφωνίας, ο κ. Τσίπρας σπεύδει να εκφράσει την ενόχλησή του για τα σενάρια εκλογολογίας που αναφέρουν διεθνή έντυπα και τα οποία ανακυκλώνουν στελέχη της Κυβέρνησής του.
 
Επαναλαμβάνουμε ότι με ύβρεις και ανοησίες δεν ξορκίζονται οι εξελίξεις.
 
Το άγχος και ο εκνευρισμός του κ. Τσίπρα δεν οφείλονται στα δημοσιεύματα αλλά στα αδιέξοδα που συσσώρευσε η πολιτική του.
 
Ακριβώς για αυτόν τον λόγο – των άλυτων προβλημάτων και των αδιεξόδων – η Νέα Δημοκρατία ζήτησε και ζητά ως μόνη λύση τις εκλογές.
 
Για να μπει τέλος στη σημερινή γκρίζα πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες.
 
Και από την οποία δε μπορεί να μας βγάλει η Κυβέρνηση που τη δημιούργησε».

Σε προηγούμενη ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είχε κάνει λόγο για ''ασυνέπεια'' της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο:

Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι στο Μέγαρο Μαξίμου άγονται και φέρονται από δημοσιεύματα του ξένου Τύπου. Τη μια πανηγυρίζουν, την άλλη σιωπούν και την άλλη χάνουν την ψυχραιμία τους.

Δημοσίευμα ξένου περιοδικού που κάνει αναφορά σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, ήταν αρκετό να προκαλέσει κυβερνητικό πανικό και ταυτόχρονα να αναδείξει το πολιτικό θράσος της Κυβέρνησης.
 
Με ύβρεις όμως δεν ξορκίζονται οι εξελίξεις.
 
Δεν αλλάζει η επώδυνη πραγματικότητα, που η ίδια η Κυβέρνηση έχει προκαλέσει με τη φορολογική σφαγή, την περικοπή συντάξεων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ.
 
Δεν αντιμετωπίζονται τα αδιέξοδα, που συσσώρευσαν οι πολιτικές της στην Υγεία, την παιδεία, την καθημερινότητα κάθε πολίτη.
 
Η μόνη συνέπεια της Κυβέρνησης είναι η ασυνέπειά της.
 
Γι’ αυτό καμία προπαγάνδα, κανένας εντυπωσιασμός δεν μπορεί να αποτρέψει τη ραγδαία κατάρρευση της απήχησής της στην κοινωνία.