current views are: 9

16 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση16:34

Τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου στον Σπύρο Γιαννιώτη

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον κολυμβητή Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος σήμερα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας. 

Δημοσίευση 16:34’

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον κολυμβητή Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος σήμερα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας. 

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον κολυμβητή Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος σήμερα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον Γιαννιώτη ”δεινό μαχητή και πρότυπο”. 

Τα ολόψυχα συγχαρητήριά μας εκφράζουμε στον κορυφαίο αθλητή Σπύρο Γιαννιώτη για την κατάκτηση του αργυρού ολυμπιακού μεταλλίου στα 10 χιλιόμετρα κολύμβησης σε ανοικτή θάλασσα.

Δεινός μαχητής, ο Σπύρος Γιαννιώτης αποτελεί πρότυπο όχι μοναχά για τις παγκόσμιες διακρίσεις και τα μετάλλια που κατέκτησε, αλλά κυρίως διότι υπηρέτησε με μοναδικό τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι. Το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο αποτελεί το επιστέγασμα μιας λαμπρής αθλητικής πορείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο twitter, χαρακτήρισε ”τρομερό” τον Σπύρο Γιαννιώτη:

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής τόνισε ότι ”η Ελλάδα πανηγυρίζει ακόμα ένα μετάλλιο”. 

Θερμά συγχαρητήρια, ακόμη, στον προπονητή του αλλά και σε όλους εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό του σε κάθε στιγμή της ζωής και των αγώνων του.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε για τον 36χρονο κολυμβητή: “Η Ελλάδα πανηγυρίζει σήμερα ένα ακόμα μετάλλιο, με τον Σπύρο Γιαννιώτη να κερδίζει το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χλμ ανοικτής θάλασσας σε έναν καθηλωτικό αγώνα που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης σε όλους τους Έλληνες.

Η ιστορία χρωστούσε στον Έλληνα κολυμβητή ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, που έλειπε από το σπουδαίο παλμαρέ του, μια και το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το είχε χάσει για μία χεριά.

Σήμερα ο Σπύρος Γιαννιώτης, στην κούρσα που θα έκλεινε την τεράστια καριέρα του, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και κατάφερε να προηγείται μέχρι και τον τερματισμό, όπου εκεί έχασε το χρυσό μετάλλιο στις λεπτομέρειες. Για όλους εμάς όμως ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι ο «χρυσός» πρωταθλητής της ελληνικής κολύμβησης και του ελληνικού αθλητισμού και έτσι θα παραμείνει στις καρδιές μας για πάντα.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον ίδιο, τον προπονητή του Νίκο Γέμελο και σε όσους τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην κορυφή του αθλήματός του.

”Απίθανο” χαρακτήρισε τον Σπύρο Γιαννιώτη η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά:

Σε ανάρτηση της στα Social media η κ. Γεννηματά γραψε: «Απίθανος Σπύρος Γιαννιώτης σε έναν συγκλονιστικό αγώνα. Αστείρευτη δύναμη, μεγάλο πάθος, γενναία ψυχή. Γεννημένος πρωταθλητής. Συγχαρητήρια!»

Την ίδια στιγμή, συγχαρητήρια στον αργυρό Ολυμπιονίκη, έδωσε και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας:

 Η “Χρυσή” νίκη, που πέτυχες, με τον απίθανο τερματισμό, ανεξάρτητα από την τελική κατάταξη, αξίζουν πολλά πολλά συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια, επίσης, στον προπονητή σου κι όσους σου στάθηκαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σου. Είναι το επιστέγασμα μιας λαμπρής πορείας που συνολικά αποτελεί παράδειγμα αγωνιστικότητας και σεμνότητας για κάθε νέο αθλητή.

Από την πλευρά τους και οι ΑΝΕΛ εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στον πρωταθλητή:

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τον θαυμασμό μας για τον αγώνα που έδωσε ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 10 χλμ σε ανοιχτή θάλασσα και τον συγχαίρουμε για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου, ισάξιου του χρυσού.
 
Η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια με αποκορύφωμα την προσπάθεια αυτή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είναι παράδειγμα πίστης, μαχητικότητας, επίπονης και σκληρής δουλειάς, και τελικά δικαίωσης. 

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε για τη σπουδαία επιτυχία τoυ Σπύρου Γιαννιώτη.

Στον τελευταίο αγώνα μιας λαμπρής καριέρας ένας σπουδαίος αθλητής -σύμβολο της Ελληνικής κολύμβησης- ο Σπύρος Γιαννιώτης συγκλόνισε το πανελλήνιο με την μάχη που έδωσε έως την τελευταία χεριά για τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο, σε έναν αγώνα-ύμνο για το ολυμπιακό ιδεώδες. 
Ο Σπύρος Γιαννιώτης στέφθηκε τελικά ασημένιος Ολυμπιονίκης αποδεικνύοντας ότι με επιμονή και συστηματική δουλειά ανταμείβονται οι κόποι μίας πολύχρονης προσπάθειας. Για όλους εμάς, ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι ο “χρυσός πρωταθλητής”! Θερμά συγχαρητήρια !

 


σχετικα αρθρα