ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρίτσας: Έρχονται αλλαγές στους κανονισμούς ασφαλείας - Έτρεχε με 21 μίλια ο 77χρονος (Βίντεο)

Δημοσίευση 18 Αυγούστου 2016, 08:33 / Ανανεώθηκε 18 Αυγούστου 2016, 10:52
Δρίτσας: Έρχονται αλλαγές στους κανονισμούς ασφαλείας - Έτρεχε με 21 μίλια ο 77χρονος (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Αλλαγές στους κανονισμούς ασφαλείας στη θάλασσα προανήγγειλε, ο υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας, στον απόηχο του τραγικού ναυτικού δυστυχήματος της Αίγινας με τέσσερις νεκρούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αλλαγές στους κανονισμούς ασφαλείας στη θάλασσα προανήγγειλε, ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, στον απόηχο του τραγικού ναυτικού δυστυχήματος της Αίγινας με τέσσερις νεκρούς.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί σήμερα, σχετικά με τα κενά ασφαλείας, ήταν η αναφορά του υπουργού Ναυτιλίας ότι σήμερα δεν υπάρχει νομικός περιορισμός σε ό,τι αφορά την ταχύτητα πλεύσης. Ο κ. Δρίτσας,  υποστήριξε ότι ο 77χρονος χειριστής στην πρώτη του κατάθεση ότι την ώρα του τραγικού συμβάντος έτρεχε με 21 μίλια την ώρα, ταχύτητα «αδιανόητη» σύμφωνα με τον υπουργό.

«Πρέπει να υπάρχει όριο ταχύτητας για τα περάσματα δεν νοείται να μην υπάρχει δεν υπάρχει νομικός περιορισμός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Πολιτεία και όλοι μας είμαστε υπόλογοι όταν συμβαίνουν τόσο τραγικά περιστατικά» πρόσθεσε ο Θόδωρος Δρίτσας, διευκρινίζοντας πάντως ότι η προεργασία για τις αλλαγές στους κανόνες ασφαλείας είχε ξεκινήσει πριν το ναυτικό δυστύχημα.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός δήλωσε ότι επανεξετάζεται όλο το πλαίσιο αδειοδότησης της ικανότητας κυβέρνησης σκάφους από οποιονδήποτε παίρνει άδεια, υπογραμμίζοντας πως «δεν δικαιολογείται να μην υπάρχει άδεια για τη μικρή ιπποδύναμη». Από μια ηλικία και μετά η ικανότητα του οδηγού πρέπει να ελέγχεται ανά έτος, όχι ανά τριετία» τόνισε ο υπουργός.

«Έμπειρος χειριστής του ταχύπλοου»

Ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι ο  φερόμενος ως δράστης «ήταν κατά τεκμήριο έμπειρος χειριστής, εδώ και αρκετές δεκαετίες είχε άδεια, είχε δικό του σκάφος, ήταν γνωστός στο νησί, είχε γνώση του χώρου δεν ήταν Αιγινήτης αλλά τακτικός επισκέπτης της Αίγινας, και είναι αδιανόητο στο στενό ανάμεσα στην Πέρδικα και τη Μονή να τρέχει κανείς με ταχύτητα».