''Δεν οδηγούν πουθενά οι επανειλημμένες εκλογικές αναμετρήσεις'' υπογράμμισε σήμερα ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης στο Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον κ. Λυκούδη:

Η Ελλάδα είναι μια καταχρεωμένη χώρα, η οποία προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της με εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία και το μόνο που δεν της χρειάζεται είναι επανειλημμένες εκλογικές αναμετρήσεις. 

Με αφορμή την εκλογολογία, μετά και το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, ο κ. Λυκούδης επισήμανε: "Δεν είναι ασύνηθες φαινόμενο στην ελληνική πολιτική ζωή η εκλογολογία, όπως δεν είναι ασυνήθεις και οι πολιτικοί ρόλοι που υπάρχουν κάθε φορά για τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση. Νομίζω ότι τα έχουμε ξανακούσει αυτά και θα τα ξανακούσουμε. Φύγε εσύ, να έρθω εγώ. Γιατί αυτή η ιστορία είναι, αν συνεχίσει η πολιτική ζωή της χώρας να εξελίσσεται γύρω από τον άξονα ενός έντονου και αντιπαραθετικού δικομματισμού. Αυτά θα ακούμε. Φύγετε εσείς, εκλογές, να έρθω εγώ, δεν κάνω εκλογές, θα κάνω εκλογές κλπ. Αυτό θα έχουμε. Διότι αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε και τόσο μεγάλη πολιτική σταθερότητα, ακόμα και την επαύριο των εκλογών".
 
Ο κ. Λυκούδης έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για την Κεντροαριστερά και το Ποτάμι, λέγοντας: "Αν δεν προσέλθει σε μία επί της ουσίας και ειλικρινή συνάντηση όλος ο μεταρρυθμιστικός, μεσαίος, δημοκρατικός χώρος, τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα γι' αυτόν και πιστεύω και για το Ποτάμι πάνω από όλα. Διότι το Ποτάμι έχει ιδέες και ικανά πρόσωπα. Νομίζω ότι του λείπουν βασικά στοιχεία που κρατάνε ζωντανό έναν οργανισμό, όπως είναι ο μηχανισμός, η ιστορική διαδρομή κλπ και πιστεύω ότι αν δεν υπάρξουν πρωτοβουλίες δεν θα είναι ευχάριστες οι εξελίξεις".