Αιχμές για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας τόσο στις εξελίξεις με τον Ανδ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ όσο και την πρόσφατη επίθεση της Άγκυρας κατά του Προκόπη Παυλόπουλου με αφορμή την έκκληση του να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων άφησε ο πρώην υπουργός και εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή τη μετακόμιση του κόμματος σε νέα γραφεία καταρχήν ευχήθηκε «καλορίζικα», όμως σχολίασε ότι «η αλλαγή των γραφείων δεν σημαίνει και αλλαγή κόμματος. Η αλλαγή των γραφείων δεν σημαίνει ότι κόβουμε την ιστορική και ιδεολογική συνέχεια της ΝΔ».

Και συνέχισε ασκώντας κριτική στη νυν ηγεσία λέγοντας:

Δυστυχώς όμως οι τελευταίες πρακτικές της νέας ηγεσίας δείχνουν ότι θέλουν να κόψουν αυτή την ιδεολογική και ιστορική συνέχεια της παράταξης. Για παράδειγμα, η επικοινωνιακή ομερτά που έχει επιβληθεί για το θέμα του Γεωργίου και της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει ότι η νέα ηγεσία προσπαθεί να ρίξει μια βαριά σκιά στα γεγονότα του 2009. Να μην μάθουμε ποιοι ευθύνονται για το πώς μπήκαμε στη μέγγενη της τρόικας και των μνημονίων. Δείχνει ακόμα ότι η νέα ηγεσία δεν σέβεται την ιστορία της παράταξης και τους ηγέτες της.

Η τακτική αυτή δυστυχώς δεν σταματάει μόνο στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ. Τελευταίο παράδειγμα η απόφαση της ΝΔ να μην βγάλει καμιά ανακοίνωση για την αήθη και προκλητική ανακοίνωση της Άγκυρας κατά του προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων. Άραγε έχει αλλάξει και αυτή η θέση της ΝΔ πάνω στο θέμα αυτό; Ελπίζω προσωπικά πως όχι . Καλύτερη απάντηση πάντως για αυτό θα ήταν μια ανακοίνωση έστω και τώρα την τελευταία στιγμή. Θα περιμένουμε...