Σε «πολιτικό και στρατηγικό αδιέξοδο» αποδίδει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα της ΝΔ για εκλογές και κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «συνήγορο της διαπλοκής».

Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» η Ράνια Σβίγκου σχολιάζει μεταξύ άλλων ότι: «Εάν εξαιρέσεις το αίτημα για εκλογές, εάν εξαιρέσεις το ότι αποτελεί τον καλύτερο συνήγορο της διαπλοκής στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και εάν εξαιρέσεις και το ότι σε όλες τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα στέκεται στο πλευρό της τρόικας, η ΝΔ δεν έχει να παρουσιάσει απολύτως τίποτα στην ελληνική κοινωνία και το αίτημα για εκλογές έρχεται να καλύψει το πολιτικό και στρατηγικό της κενό».

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας και τα επίπεδα ανεργίας αναφέρει ότι το επτάμηνο του 2016, υπήρξαν 250 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και είναι το καλύτερο επτάμηνο από το 2001 ενώ κατηγορεί τη ΝΔ για θερινά, σενάρια καταστροφολογίας.

Για τις τηλεοπτικές άδειες αναφέρει πως «δεν είναι απλώς μια διαδικασία η οποία αποφασίστηκε από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια κοινωνική απαίτηση χρόνων, έτσι ώστε και νομιμότητα να υπάρξει και διαφάνεια να υπάρξει, αλλά και ένα τοπίο το οποίο θα σέβεται το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση. «Εμένα προσωπικά με παραξενεύει πάρα πολύ το πώς η ΝΔ, που ενώ ήταν προφανές ότι θα αντιδρούσε στην αδειοδότηση, το πώς έχει επιλέξει όσο περνάει ο καιρός ολοένα και περισσότερο να ταυτίζεται τόσο πολύ με τους καναλάρχες, να παπαγαλίζει τα δικά τους επιχειρήματα, να μιλάει για ακύρωση του διαγωνισμού όταν και εφ΄ όσον γίνει κάποια στιγμή κυβέρνηση και να μην έχει καμία έγνοια στο να απολογηθεί για ποιο λόγο δεν υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια, όσο ήταν η ίδια κυβέρνηση, καμιά προσπάθεια να μπει κάποια τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Αυτό πραγματικά δείχνει ακριβώς ποιων τα συμφέροντα προσπαθεί να εξυπηρετήσει η ΝΔ» υπογραμμίζει η κ. Σβίγκου.

Τέλος κληθείσα να σχολιάσει την κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή την τραγωδία στην Αίγινα σημειώνει πως «μια τέτοια τραγωδία δεν μπορεί να προσφέρεται για τέτοιου είδους αρρωστημένες και κατευθυνόμενες θεωρίες συνωμοσίας». «Αυτό που έχει σημασία να δούμε ως πολιτικός κόσμος είναι πώς δεν θα επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες –αυτό θα έπρεπε σήμερα να συζητάμε. Πώς θα υπάρξουν εκείνοι οι νόμοι και ενδεχομένως και η αναθεώρηση κανόνων που ισχύουν μέχρι σήμερα έτσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια και για τους λουόμενους αλλά και γι αυτούς που επιβαίνουν σε σκάφη» τονίζει.