Για επίθεση στην ελευθερία του λόγου και πόλεμο στους δημοσιογράφους από την κυβέρνηση κάνει λόγο η Σοφία Βούλτεψη σε ανακοίνωσή της.

Η βουλευτής της ΝΔ καλεί μεταξύ άλλων της ΕΣΗΕΑ να αντιληφθεί ότι "η στοχοποίηση των Άρη Πορτοσάλτε και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, δεν αφορά μόνο τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους" καθώς όπως προσθέτει "τα βέλη της καταστολής στρέφονται εναντίον όλων και χτυπούν κατάκαρδα την ελευθερία της γνώμης".

Ολόκληρη η δήλωση της κυρίας Βούλτεψη:

Ο πόλεμος που από την πρώτη στιγμή έχει κηρύξει η κυβέρνηση στους δημοσιογράφους και στην εκ του λειτουργήματός τους ιερή υποχρέωση να ασκούν κριτική, να θέτουν ερωτήματα και να διεξάγουν τις δημοσιογραφικές τους έρευνες, έφθασε στην πιο επικίνδυνη καμπή του.

Με αφορμή την τραγωδία της Αίγινας, επιχειρήθηκε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο ευθεία επίθεση στην ελευθερία του λόγου και στο  συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων, δημοσιογράφων και μη, να εκφράζουν ελεύθερα τα διανοήματά τους.

Οφείλουν όλοι – με πρώτη την ΕΣΗΕΑ - να αντιληφθούν πως η στοχοποίηση των Άρη Πορτοσάλτε και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, δεν αφορά μόνο τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους. Τα βέλη της καταστολής στρέφονται εναντίον όλων και χτυπούν κατάκαρδα την ελευθερία της γνώμης.

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χωρούν ούτε συμψηφισμοί, ούτε μαθήματα δημοσιογραφίας, ούτε υποδείξεις για... καλύτερα ρεπορτάζ! Το μόνο που έχεις να υπερασπιστείς είναι η ελευθερία του λόγου.

Πολύ περισσότερο που η σπουδή και οι υψηλοί τόνοι που η κυβέρνηση υιοθέτησε για να απαντήσει σε μερικά tweets,  δείχνουν να υποκρύπτουν εκφοβισμό με σκοπό την προληπτική λογοκρισία.

Μέθοδοι γνωστοί που έχουν χρησιμοποιήσει και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν όλα τα αυταρχικά καθεστώτα, στέλνοντας τους αντιφρονούντες άλλοτε στα γκουλάγκ και στα ψυχιατρεία και άλλοτε στη Γυάρο.