Λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά συστήνει στην κυβέρνηση η Δημοκρατική Αριστερά με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου στην ΕΡΤ. 

Η ΔΗΜΑΡ εξαπολύει επίθεση κατά του υπουργού κατηγορώντας τον για άσκοπους λεονταρισμούς για τα εργασιακά ενόψει της νέας αξιολόγησης λέγοντας χαρακτηριστικά πως μπορεί ο ίδιος να μην βλέπει μειώσεις στις συντάξεις αλλλά τις βλέπουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

Οι διαπραγματεύσεις για τις αλλαγές στην αγορά εργασίας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να γίνεται μοχλός επικοινωνιακής προβολής. Δεν είναι δυνατόν να επανέρχονται αιτήματα-ιδεολογικές εμμονές των δανειστών όπως η άρση του περιορισμού των ομαδικών απολύσεων που είχαν αποτραπεί τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι η επαναφορά του κοινοτικού κεκτημένου στις εργασιακές σχέσεις. Ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος ας αφήσει τους άσκοπους λεονταρισμούς για τα εργασιακά ενόψει της νέας αξιολόγησης, ειδικά όταν υπάρχει το προηγούμενο της δικής του αναποτελεσματικής διαπραγμάτευσης για το ασφαλιστικό. Μπορεί ο ίδιος να μην βλέπει μειώσεις στις συντάξεις, αλλά τις βλέπουν και τις νιώθουν όλοι οι συνταξιούχοι στα ΑΤΜ των τραπεζών. Επιτέλους λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά !