current views are: 6

22 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση16:40

Πώς θα απενεργοποιήσει ο Κυριάκος τις «βόμβες» Τσίπρα

Στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής κατά την ψήφιση του εκλογικού νόμου της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα που καθόταν λίγο πιο δίπλα του, στα υπουργικά έδρανα σαν ένα βομβιστή «που θέλει να είναι σίγουρος ότι με την αποχώρησή του από την εξουσία, θα έχει βάλει εκρηκτικό μηχανισμό στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος».

Δημοσίευση 16:40’

Στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής κατά την ψήφιση του εκλογικού νόμου της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα που καθόταν λίγο πιο δίπλα του, στα υπουργικά έδρανα σαν ένα βομβιστή «που θέλει να είναι σίγουρος ότι με την αποχώρησή του από την εξουσία, θα έχει βάλει εκρηκτικό μηχανισμό στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος».

Στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής κατά την ψήφιση του εκλογικού νόμου της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα που καθόταν λίγο πιο δίπλα του, στα υπουργικά έδρανα σαν ένα βομβιστή «που θέλει να είναι σίγουρος ότι με την αποχώρησή του από την εξουσία, θα έχει βάλει εκρηκτικό μηχανισμό στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος». Στη ΝΔ θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός βλέπει πως η κυβέρνησή του καταρρέει και προσπαθεί να ναρκοθετήσει το πολιτικό πεδίο, ώστε η ζωή της επόμενης κυβέρνησης να είναι δύσκολη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ρόλο ρυθμιστή. 

Εκτός από την «απλή αναλογική» που όπως λένε στη ΝΔ, είναι σαφές ότι στοχεύει στην ακυβερνησία, τα γαλάζια στελέχη εκτιμούν ότι και μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών έχουν τον ίδιο στόχο. Όπως έδειξε και κατά τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο τον οποίο  ξεκαθαρίσει ότι θα αλλάξει όταν αναλάβει την διακυβέρνηση, στο πλαίσιο όμως της συνταγματικής αναθεώρησης, ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να απενεργοποιήσει και τις υπόλοιπες «νάρκες» του κ. Τσίπρα. 

Άλλωστε ο πρόεδρος της ΝΔ, στην τελευταία συνεδρίαση της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε μιλήσει για «καθεστωτικές πρακτικές» μιας κυβέρνησης που καταρρέει, με αφορμή τις παρεμβάσεις της στη Δικαιοσύνη και την διαδικασία της αδειοδότησης των Μέσων Ενημέρωσης από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και όχι από το ΕΣΡ.  

Στο πλαίσιο της αποκατάστασης την επομένη των εκλογών, των «μεθοδεύσεων» αυτών για να επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα, ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα των αδειών των καναλιών, έχει προαναγγείλει ότι θα επαναφέρει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, ενώ για τη Δικαιοσύνη, ότι θα προχωρήσει, μέσα και από τη διαδικασία της Συνταγματικής αναθεώρησης, σε πρωτοβουλίες ισχυροποίησης της ανεξαρτησίας της. 

Παράλληλα στη ΝΔ είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν και στην απόδοση ευθυνών. Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για  τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνούσε τις ευθύνες για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο α΄εξάμηνο του 2015, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. «Θα την συγκεντρώσει στην αμέσως επόμενη Βουλή. Η Εξεταστική Επιτροπή θα γίνει. Όχι από διάθεση πολιτικού ρεβανσισμού. Αλλά γιατί η συλλογική αυτογνωσία είναι αναγκαία προϋπόθεση εθνικής ανασυγκρότησης» ξεκαθάρισε τότε ο κ. Μητσοτάκης.  

Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι μία μόνο Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή, που ως αντικείμενο θα έχει τη διαλεύκανση τριών ερωτημάτων: Πρώτον, γατί έγινε το δημοψήφισμα, τι προσδοκούσε η κυβέρνηση και γιατί έγινε το «Όχι», «Ναι» σε μια νύχτα. Δεύτερον, γιατί ο κ. Τσίπρας προκήρυξε πρόωρες εκλογές τον Σεπτεμβρίου και τρίτον γιατί καθυστέρησε η πρώτη αξιολόγηση με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα για την οικονομία και τους πολίτες. Βασική επιδίωξη για τη ΝΔ, είναι όπως λένε τα στελέχη της, να μην διανοηθεί ποτέ κανείς να πράξει ανάλογα για τη χώρα.
 

 


σχετικα αρθρα