Την ανάγκη ενός διαφορετικού πακέτου βοηθείας προς την Ελλάδα υποστήριξε ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Αντώναρος σε τηλεοπτική συζήτηση στο δεύτερο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης της Γερμανίας (ZDF) στην οποία πήρε μέρος την Πέμπτη το βράδυ. Ο κ. Αντώναρος τόνισε μεταξύ των άλλων ότι είναι απαραίτητη η ύπαρξη αναπτυξιακών χαρακτηριστικών προκειμένου να ανακοπεί η συνεχώς επιδεινούμενη ύφεση όπως είναι απαραίτητη και η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων που οδηγούν σε απόγνωση και την οικονομία αλλά κυρίως τους Έλληνες πολίτες. «Η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της αν της δοθεί χρόνος και το κατάλληλο μείγμα πολιτικής».

Στην εκπομπή μεγάλης τηλεθέασης που παρουσιάζει κάθε εβδομάδα η δημοσιογράφος MAYBRIT ILLNER πήραν μέρος επίσης ο μέχρι πρότινος Υπουργός Οικονομίας της Γερμανικής κυβέρνησης και σημερινός Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων RAINER BRUDERLE καθώς και γνωστοί δημοσιογράφοι και οικονομικοί παράγοντες.

Σε παρέμβασή του ο κ. Αντώναρος τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν πρόθυμη να μετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. «Η προσπάθεια αυτή όμως δεν ευοδώθηκε γιατί ο κ. Παπανδρέου αιφνίδια άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή γιατί προφανώς συνάντησε σφοδρότατες αντιδράσεις μέσα στο ίδιο του το κόμμα» είπε.

Επίσης τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων οι οποίες δεν προχωρούν «γιατί ο κ Παπανδρέου δεν θέλει να έρθει αντιμέτωπος με τους συνδικαλιστές και τους εργαζομένους στις δημόσιες επιχειρήσεις που σε συντριπτικό ποσοστό στηρίζουν το κόμμα του. Ούτε σε μια μικρή αποκρατικοποίηση της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ δεν θέλησε να προχωρήσει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση».

Αντίθετα, όπως υπενθύμισε ο κ. Αντώναρος, η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή προχώρησε στην αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής και του ΟΤΕ αλλά και στη σύμβαση παραχώρησης του εμπορευματικού σταθμού του ΟΛΠ στον Πειραιά.

Επίσης ο κ. Αντώναρος διευκρίνισε ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες δουλεύουν λίγο και έχουν μεγάλες διακοπές: «Οι άνθρωποι στη χώρα μου δουλεύουν σκληρά. Εγώ ο ίδιος έχω εργαστεί για πολλά χρόνια σε γερμανικές εταιρείες και ξέρω ότι πουθενά αλλού οι εργαζόμενοι δεν έχουν τόσο πολυήμερες διακοπές όπως στη Γερμανία

Κατά την παρουσίαση του κ. Αντώναρου η κ. ILLNER αναφέρθηκε σε πρόσφατη δήλωσή του στο Γερμανικό ραδιόφωνο που είχε χαρακτηρίσει ως «απόλυτη » σκέψεις για δήθεν αποχώρηση της Ελλάδος από την Ευρωζώνη και είχε τονίσει ότι όλοι μαζί στο πνεύμα της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης πρέπει να συμβάλουμε στην εξασφάλιση της σταθερότητας του κοινού νομίσματος που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα στο δρόμο προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στο Βερολίνο ο Ευάγγελος Αντώναρος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου και σημαίνοντες δημοσιογράφους τους οποίους ενημέρωσε αναλυτικά για την κατάσταση στην Ελλάδα και την πολιτική που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.

Aξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Αντώναρος έχει δώσει τις τελευταίες ημέρες επτά ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και δυο συνεντεύξεις στο βραδινό πρόγραμμα και στο πρωινό μαγκαζίνο του πρώτου καναλιού της δημόσιας Γερμανικής τηλεόρασης (ARD), ενημερώνοντας το Γερμανικό κοινό σε βάθος για την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, ανατρέποντας την παραπληροφόρηση που έχει γίνει τις τελευταίες μέρες από διάφορα Γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης.

 Ο κ. Αντώναρος στις συνεντεύξεις του επισημαίνει κυρίως ότι οι συνεχιζόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις για τον μέσο Έλληνα πολίτη είναι αδιέξοδες γιατί βαθαίνουν την ύφεση. Αντίθετα πρέπει να εξασφαλιστεί η αναπτυξιακή διάσταση της βοήθειας που έρχεται από το εξωτερικό ώστε και το κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων να αποτραπεί και η αύξηση της ανεργίας να αναχαιτιστεί και να δοθεί χειροπιαστή προοπτική ελπίδας για τους Έλληνες πολίτες που αισθάνονται να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.
   
Στις σημερινές του παρεμβάσεις ο κ. Αντώναρος επεσήμανε ότι παρόμοιες θέσεις διατυπώνουν στο μεταξύ και διάφοροι Ευρωπαίοι Υπουργοί αλλά και ο πρώην Γερμανός Καγκελάριος Χέλμουτ Σμίτ σε παρέμβασή του – άρθρο στο τελευταίο φύλλο της Γερμανικής εφημερίδας «Ντι Τσάιτ».