ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπουτάρης: Η κατάσταση στον ΟΑΣΘ έχει φτάσει σε αδιέξοδο

Δημοσίευση 23 Αυγούστου 2016, 15:03 / Ανανεώθηκε 23 Αυγούστου 2016, 15:27
Μπουτάρης: Η κατάσταση στον ΟΑΣΘ έχει φτάσει σε αδιέξοδο
Facebook Twitter Whatsapp

Την άποψη ότι η κατάσταση στον ΟΑΣΘ έχει φτάσει σε αδιέξοδο διατύπωσε σήμερα στο Πρακτορείο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την άποψη ότι η κατάσταση στον ΟΑΣΘ έχει φτάσει σε αδιέξοδο διατύπωσε σήμερα στο Πρακτορείο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Πρόσθεσε, δε, ότι οι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να αναλάβουν ουσιαστικό ρόλο στη διοίκηση των αστικών συγκοινωνιών της πόλης. 

Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε επίσης πως οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να συναντηθούν με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη στην Αθήνα για τη διαχείριση των Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

"Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα· τις επόμενες μέρες θα διαμορφώσουμε μια συγκεκριμένη πρόταση και με αυτή θα πάμε στο υπουργείο" ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

 Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους προτείνει διαδημοτική συνεργασία στις συγκοινωνίες, ο κ.Μπουτάρης είπε: "Σήμερα έχουμε μόνο τον ΟΑΣΘ- και αυτό είναι αίσχος. Η παράκτια συγκοινωνία θα οριστικοποιηθεί μέχρι το 2017, το Μετρό προχωράει. Αντιλαμβάνεστε ότι όλα αυτά δεν μπορούν να είναι στον αέρα πρέπει να έχουν μία ενιαία διαχείριση αφού θα εξυπηρετούν την κίνηση των πολιτών".

Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε πως "μπορεί να ακούγεται κυνικό, οι εργαζόμενοι να λένε πως έχουν ένα δίμηνο να πληρωθούν αλλά σε μία χώρα που οι μισοί έχουν να πληρωθούν 5-7 μήνες, λέω 'κάντε λίγο υπομονή βρε παιδιά'".

Επιπλέον, τόνισε πως ο ίδιος χρησιμοποιεί συχνά το λεωφορείο ως μέσο μεταφοράς, καθώς μετακινείται από το δημαρχείο έως τη Διαγώνιο και παρατήρησε πως "τα λεωφορεία είναι σε κακή κατάσταση. Από τις εξατμίσεις βγαίνουν σύννεφα μαύρου καπνού, οι οδηγοί δεν είναι οι καλύτεροι. Είχε περιόδους ο ΟΑΣΘ που ήταν καλός, τώρα δεν είναι".