Το σύνολο των θεμάτων που βρίσκονται στο μπλοκάκι του Αλέξη Τσίπρα, απασχόλησε την τρίωρη σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών που έγινε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Και πρώτα για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εκεί όπου ο Αλ. Τσίπρας θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές της κυβερνητικής πολιτικής για τον επόμενο χρόνο, υπό το γενικό τίτλο, «Δίκαιη Ανάπτυξη», και σε τρεις άξονες: Οικονομικός -Αναπτυξιακός -Κοινωνικός.

Τη σύσκεψη ειδικότερα, σύμφωνα με συμμετέχοντα σε αυτήν, απασχόλησε ο συντονισμός και η οργάνωση του κυβερνητικού έργου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, κάθε Υπουργείο πρέπει να παραδώσει σημείωμα στο Μ. Μαξίμου με δύο σκέλη: απολογισμός του ως τώρα έργου και προγραμματισμός για το προσεχές διάστημα.

Εκ των πραγμάτων έγινε εκτενής αναφορά και στο νομοθετικό έργο των επόμενων ημερών από όλα τα Υπουργεία. 

Ας κρατήσουμε ότι στις 30 και 31 Αυγούστου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Ταυτόχρονα, στο λεγόμενο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο έγινε ενημέρωση για τις διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού: συνάντηση ευρω-σοσιαλιστών, συνάντηση ηγετών του ευρωπαϊκού Νότου και Σύνοδος Μπρατισλάβας.

Κλείνοντας, η δεύτερη αξιολόγηση και ειδικότερα η προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει αυτής συζητήθηκε επίσης, αξίζει όμως να σημειωθεί ότι υπογραμμίσθηκε η ανάγκη, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, για επιτάχυνση και καλύτερο συντονισμό στο θέμα των επενδύσεων, θέμα που δεν αφορά ένα Υπουργείο μόνον άλλωστε.

Ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας για τη διαπραγμάτευση προέβλεψε ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα είναι ευκολότερη της πρώτης.