current views are: 4

23 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση15:37

Συνεχίζεται ο πόλεμος του ΠΑΣΟΚ με τη Δούρου για τα σκουπίδια

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, δίνει το ΠΑΣΟΚ με νέα σημερινή ανακοίνωσή του.

Δημοσίευση 15:37’

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, δίνει το ΠΑΣΟΚ με νέα σημερινή ανακοίνωσή του.

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, δίνει το ΠΑΣΟΚ με νέα σημερινή ανακοίνωσή του.

Με σαφώς ειρωνική διάθεση ο Τομέας Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ δίνει «συγχαρητήρια» στην Περιφερειάρχη «για την απαρέγκλιτη υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων, βάσει των οποίων την εμπιστεύτηκε ο λαός της Αττικής».

«Η κα Δούρου υλοποίησε μια «νέα οικολογική διαχείριση των αποβλήτων». Ακριβώς όπως υποσχέθηκε, προχώρησε στο «οριστικό κλείσιμο του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής» και δεν προώθησε έργα στο Γραμματικό. Η συνεπής στις δεσμεύσεις της Περιφερειάρχης έβαλε «τέλος στην πρακτική των απευθείας αναθέσεων». Τέλος στους εργολάβους. Παράλληλα, οικοδόμησε «ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας» ώστε ευτυχώς πλέον «αφήσαμε πίσω τις γνωστές εικόνες βίας και ντροπής». Σε αυτό συνέβαλε και ότι «τα σκουπίδια έγιναν χρυσός για τους πολίτες», ακριβώς όπως ρεαλιστικότατα μας είχε τάξει στο διαφημιστικό της «πάρτε το μυρωδιά» μαζί με τη “Θεοπούλα”.Σε υλοποίηση όσων διακήρυττε η κα Δούρου, «το Ελληνικό δεν πωλείται». Η “αριστερή” Περιφερειάρχης Αττικής πράγματι συστρατεύθηκε «στους αγώνες των πολιτών για την ανατροπή του απάνθρωπου μνημονιακού καθεστώτος», διεκδίκησε με τις πράξεις της «την κατάργηση των μνημονίων».

 Συγχαρητήρια για την κατά γράμμα υλοποίηση του προγράμματός σας, κα Δούρου.

Μόνο να θυμάστε ότι είστε εσείς που αναγράφατε σε αυτό με κεφαλαία γράμματα:«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ».

Ε, λοιπόν, φτάνει πια, όχι άλλα ψέματα, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Με αυτή την ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά απαντά στα όσα ανέφερε από την πλευρά της η διοίκηση του ΕΣΔΝΑ μετά τις επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ,

«Εκείνοι που ευθύνονται για την επί δεκαετίες λειτουργία του «μνημείου περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου», όπως έχει χαρακτηρίσει η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη χωματερή της Φυλής, τη μεγαλύτερη χωματερή της Ευρώπης, 

Εκείνοι που συνειδητά έγραψαν στα παλιότερα των υποδημάτων τους τις υποχρεώσεις που επέβαλε η ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, 

Εκείνοι που δεν κατάφεραν να επικαιροποιήσουν, ως όφειλαν εκ του νόμου (ν.4042/12), το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ),

Έχουν σήμερα το θράσος να καταστροφολογούν, να παραπληροφορούν και να εγκαλούν τη Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, που μέσα σε λιγότερο από 24 μήνες, υλοποιεί ό,τι έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια προς όφελος της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. 
Προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Η σημερινή Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ αλλάζει τα δεδομένα.

Είναι φανερό ότι κάποιους αυτό τους ενοχλεί σφόδρα. Το γεγονός είναι ένδειξη ότι ακολουθείται η ορθή πορεία για την οικονομικά και οικολογικά δίκαιη και βιώσιμη, αποκεντρωμένη, με δημόσιο χαρακτήρα διαχείριση των απορριμμάτων.

Συνεχίζουμε», ανέφερε το Γραφείο Τύπου του ΕΔΣΝΑ σε ανακοίνωσή του, το περασμένο Σάββατο.

Είχε προηγηθεί το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις αρμοδιότητες του ΕΣΔΝΑ, καθώς σημείωνε ότι «η καλοκαιρινή πρωτοβουλία της Περιφερειάρχου Αττικής να μεταφέρει αρμοδιότητες του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. στην Περιφέρεια αποτελεί ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης πολιτικής της».

Ο Τομέας Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με αφορμή τον έντονο σχετικό διάλογο που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες, υπενθυμίζει στους πολίτες της Αττικής το «έργο» της κας Δούρου στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Και για να ακριβολογούμε, επειδή «έργο» δεν υπάρχει, υπενθυμίζει την τακτική που εδώ και δύο χρόνια ακολουθεί η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής.

Αντί της πλήρους ανατροπής του προηγούμενου σχεδιασμού, όπως έλεγαν τα συνθήματα της προεκλογικής εκστρατείας, ανατράπηκε η … προεκλογική ρητορεία. Ίσως ήταν και αυτή μια ακόμη αυταπάτη, ότι αλλιώς μαζεύονται από (δήθεν) αριστερούς τα σκουπίδια.

Βλέπουμε όμως μια ανεκδιήγητη αδράνεια εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, μια πολύμηνη κωλυσιεργία, συνδυαζόμενη με επιμέρους σπασμωδικές κινήσεις, χωρίς κατεύθυνση, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο.  Η εξέλιξη των σχετικών έργων καρκινοβατεί, τα προβλήματα σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων διογκώνονται όσο περνά ο καιρός.  Και ενώ οι επιπτώσεις της αδράνειας για τους κατοίκους και το περιβάλλον της Αττικής, κινδυνεύουν να γίνουν αισθητές με τρόπο οδυνηρό, η Περιφερειακή Αρχή αναλώνεται σε θεσμικές αλχημείες.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κρούει, για μια ακόμη φορά, τον κώδωνα του κινδύνου, πριν οι συνθήκες καταστούν πλέον μη αναστρέψιμες.

 


σχετικα αρθρα