Επίθεση κατά της κυβέρνησης διατύπωσε η Νέα Δημοκρατία για το θέμα του ΟΑΣΘ, μιλώντας για ''αντιφάσεις και παλινωδίες'' Σπίρτζη, ενώ την καλεί να ''σοβαρευτεί και να βρει μια λύση''.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του υπεύθυνου του Τομέα Μεταφορών, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής, του πρώην αρμόδιου υφυπουργού, Μιχάλη Παπαδόπουλου και της πρόεδρου της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης, Βασιλική Ευταξά, οι οποίοι συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένων του Οργανισμού.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους βουλευτές και πολιτευτές της Α’ και Β’ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης στα νέα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Σε ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ αναφέρεται σχετικά με το θέμα:

Στις συναντήσεις επισημάνθηκαν οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες της επιχειρηματολογίας του αρμόδιου υπουργού κ. Σπίρτζη, ο οποίος για 18 μήνες αρνείται ακόμα και τη συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζομένους, με αποτέλεσμα την πρωτοφανή ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού της πόλης.

Σε αντίθεση με την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία δείχνει έλλειψη σχεδίου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της συμπρωτεύουσας, η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνα και αποτελεσματικά, με διάλογο, κοινωνική ευαισθησία και συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων μερών, αντιμετώπισε τόσο τις ανάγκες μετακίνησης των Θεσσαλονικέων, όσο και τον εξορθολογισμό του ΟΑΣΘ.
Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να σοβαρευτεί και επιτέλους να βρει μία λύση, που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να εξυπηρετεί τους Θεσσαλονικείς.