ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοβελώνη: Η σπατάλη στον ΟΑΣΘ πρέπει να τελειώσει

Δημοσίευση 24 Αυγούστου 2016, 11:23 / Ανανεώθηκε 24 Αυγούστου 2016, 11:49
Χρυσοβελώνη: Η σπατάλη στον ΟΑΣΘ πρέπει να τελειώσει
Facebook Twitter Whatsapp

Την πεποίθηση ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ εξέφρασε η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την πεποίθηση ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ εξέφρασε η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».

  Αναφερόμενη στην αυριανή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για το θέμα του ΟΑΣΘ, η κ. Χρυσοβελώνη εξέφρασε την αισιοδοξία της, λέγοντας πως έχει εμπιστοσύνη και στους δύο γενικούς γραμματείς (τον γγ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη και τη γγ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Πέτη Πέρκα), ενώ επισήμανε πως «και ο ίδιος ο υπουργός, ο κ. Σπίρτζης -παρά τα όσα λέγονται και θρυλούνται- πρόκειται να συναντηθεί με τους εργαζόμενους στο τέλος του Αυγούστου».

Υπογράμμισε δε πως το αρμόδιο υπουργείο θα κάνει ό,τι μπορεί να γίνει και θα συνδράμει, ώστε να υπάρχει σωστή λειτουργία και σωστό συγκοινωνιακό έργο.

Η κ. Χρυσοβελώνη ανέφερε ακόμη πως «ο ΟΑΣΘ, τα τελευταία χρόνια, επιβιώνει σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων και δεν παρέχει ποιοτικό συγκοινωνιακό έργο, τη στιγμή που το υπουργείο δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ στον ΟΑΣΘ» και εξήγησε: «Το υπουργείο έχει καταβάλει εμπρόθεσμα και στο ακέραιο όλες τις αντισταθμιστικές καταβολές που προβλέπονται έως και τον Αύγουστο του 2016. Το ποσό που έχει καταβληθεί από το 2009 έως τον Αύγουστο του 2016 ανέρχεται σε 866.609.724,48 ευρώ και το ΥΠΟΜΕΔΙ δεν έχει καμία ληξιπρόθεσμη υποχρέωση προς τον ΟΑΣΘ. Για την καταβολή των αντισταθμιστικών ο ΟΑΣΘ έχει δώσει τη σύμφωνη γνώμη του. Για το τρέχον έτος έχουν καταβληθεί 73.283.121 ευρώ, ενώ για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2016 έχει προϋπολογιστεί ακόμα το ποσό των 15.680.387 ευρώ».

Αφού επισήμανε πως η κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει ο ΟΑΣΘ είναι πολλαπλάσια αυτής που παίρνει ο αντίστοιχος οργανισμός της Αθήνας, σημείωσε: «Προφανώς υπήρχε μια σπατάλη, η οποία πρέπει να λάβει τέλος ούτως ώστε και το συγκοινωνιακό έργο να επιτελείται και οι εργαζόμενοι να πληρώνονται».

Η κ. Χρυσοβελώνη σημείωσε δε πως παρά το γεγονός ότι ο ΟΑΣΘ εποπτεύεται από τον ΣΑΣΘ «δεν έχει δώσει στοιχεία για το κοινωνικό έργο, για τον αριθμό των πολιτών που εξυπηρετεί από αυτές τις κατηγορίες, το σύστημα που πιστοποιεί τις μετακινήσεις, δεν δίνει στοιχεία ούτε για το αν τηρεί την ισχύουσα οικονομική συμφωνία».

Η υφυπουργός σημείωσε ακόμη πως σε ό,τι αφορά το Δημόσιο και το αρμόδιο υπουργείο «τηρούμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας. Αν ο ΟΑΣΘ οφείλει στους εργαζομένους του, προφανώς κάτι δεν γίνεται σωστά. Οι υποχρεώσεις των εργαζομένων και τα οφειλόμενα στους εργαζομένους να τακτοποιηθούν. Να λάβετε ωστόσο υπόψιν ότι μία μερίδα εργαζομένων είναι και μέτοχοι του ΟΑΣΘ».