Οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις, καθώς αυτό αποφάσισε η Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, τόνισε ο Νίκος Παππάς και προανήγγειλε διαγωνισμό για τις άδειες για θεματικά κανάλια.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως «η αδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων θα οδηγήσει την τηλεόραση σε νέα εποχή και σε πιο ισορροπημένες σχέσεις των επιχειρηματιών με την πολιτεία. Βάσει του νόμου οι άδειες είναι τέσσερις. Η συζήτηση για περισσότερες άδειες, αν ανοίξει, θα αφορά το απώτερο μέλλον.

«Η μετάβαση θα είναι ομαλή και θα ολοκληρωθεί ύστερα από 90 ημέρες, όσες προβλέπει ο νόμος», υπογράμμισε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:

Η κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που αδειοδοτεί. Στην προηγούμενη κατάσταση είχε παγιωθεί η εκτίμηση ότι δεν θα έρθει ποτέ κανείς να βάλει το δάχτυλο στη πληγή.

«Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των πανελλαδικών τηλεοπτικών αδειών θα προχωρήσουμε στη διαδικασία για τις άδειες θεματικών καναλιών», πρόσθεσε.

O κ. Παππάς έκανε λόγο για ιδιότυπη ντε φάκτο χρησικτησία ενός δημόσιου αγαθού και αναφερόμενος στις αντιδράσεις μίλησε για σχέσεις διαπλοκής και ερμηνεία κατά το δοκούν του συντάγματος. Αναφερόμενος στους υποψήφιους του διαγωνισμού σημείωσε ότι όσοι έχουν καταδίκες δεν μπορούν να είναι κύριοι μέτοχοι.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι έχουν μπει τα θεμέλια για μια δίκαιη ανάπτυξη και την Ελλάδα των επομένων ετών. «Το θέμα είναι να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες που υπάρχουν και αυτό θα γίνει μέσα από μια μακροχρόνια αριστερή διακυβέρνηση» σημείωσε.

Επιπλέον είπε ότι δημιουργήθηκαν 250.000 νέες θέσεις εργασίας, έχει επιτευχθεί δημοσιονομική εξισορρόπηση και όλοι οι πολίτες έχουν πλέον πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αναφορικά με το ΕΚΑΣ, ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε συμφωνήσει την πλήρη κατάργησή του, ενώ η σημερινή κυβέρνηση έλαβε άμεσα μέτρα για όσους χάνουν το ΕΚΑΣ, όπως η κάρτα σίτισης κ.λπ. και εξασφάλισε μια μεταβατική περίοδο κατά την οποία το ΕΚΑΣ θα αναπληρωθεί με την ανάπτυξη.

Ερωτηθείς για το τραπεζικό σύστημα ο κ. Παππάς απάντησε ότι πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα, ώστε οι τράπεζες να παίξουν τον ρόλο τους για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην αυριανή σύνοδο των σοσιαλιστών ηγετών στο Παρίσι, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι ο χώρος της Σοσιαλδημοκρατίας είναι όμορος για την Αριστερά και ο πρωθυπουργός θα βάλει στο τραπέζι την ατζέντα με την οποία ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν για μια δίκαιη και κοινωνική Ευρώπη.