Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση δια της εκπροσώπου της Όλγας Γεροβασίλη εναντίον της ΝΔ μετά την ανακοίνωση για τις ''προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ'', δηλώνοντας ότι ''πρωταγωνίστησε στο δράμα των απολύσεων και της ανεργίας'' και ότι ''εχει θράσος να κάνει ερωτήματα για τα οποία πρέπει να απολογηθεί''. 

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη:

Είναι εντυπωσιακό το θράσος της Νέας Δημοκρατίας, να μας απευθύνει ερωτήματα για τα οποία θα έπρεπε η ίδια να έχει απαντήσει και απολογηθεί. Για το πώς τα «Ζάππειά» της οδήγησαν στην αφαίμαξη των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, την ασυλία φοροφυγάδων, την εξυπηρέτηση συμφερόντων μέσα στην κρίση, την συντήρηση της ανομίας και την κάλυψη της ασυδοσίας.

Αλλά κυρίως, για το φαύλο κύκλο όπου καθήλωσε την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Για τα αδιέξοδα που προκάλεσε στη χώρα. Και οδηγώντας την στην πτώχευση, και υποστηρίζοντας με πάθος όλα τα τραγικά και ομολογημένα λάθη των προγραμμάτων προσαρμογής.

Αφού λοιπόν, επί σειρά ετών πρωταγωνίστησε στο δράμα των απολύσεων, της ανεργίας, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, και του κοινωνικού κατακερματισμού, ο κύριος Μητσοτάκης αποφάσισε τώρα να πρωταγωνιστήσει στην κωμωδία: Εγώ και η αλήθεια.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον εναλλακτικό του δρόμο.

Νωρίτερα, η ανακοίνωση της ΝΔ έλεγε τα εξής: 

Η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε σήμερα 7 + 1 προκλήσεις για τον κ. Τσίπρα, ενόψει της Δ.Ε.Θ. και της προετοιμασίας του για την επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος, τον τόπο των ψευδών και των κάλπικων υποσχέσεών του.

Για όλα αυτά – για την αθέτηση των δήθεν προγραμμάτων του, τις μειώσεις συντάξεων, το κόψιμο του ΕΚΑΣ, το φούσκωμα του ΕΝΦΙΑ, τις δραματικές καταστάσεις στο χώρο της Υγείας, την υποβάθμιση της Παιδείας, την ανοχή στην ανομία, την αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα – ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε ούτε κουβέντα να πει.

Τον κατανοούμε απόλυτα.

Καιρός να κατανοήσει και ο κ. Τσίπρας την πραγματικότητα που έφεραν τα ψέματα, οι αυταπάτες, οι ιδεοληψίες και οι ανερμάτιστες πολιτικές του.