Σκληρή ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη θέση της Κομισιόν υπέρ του Ανδρέα Γεωργίου και την ΕΛΣΤΑΤ

Αναλυτικά ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει: 

Η επιστολή των κ.κ. Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως, όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο. Οι τρείς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Χθες η Επίτροπος Μάριαν Τίσεν δήλωσε από τις Βρυξέλλες, αναφερόμενη στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί αξιόπιστα τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία της περιόδου 2010-2015, ενώ εκ παραλλήλου εξέφρασε την ανησυχία της για τις δηλώσεις διαφόρων παραγόντων σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης που κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η Επίτροπος ανέφερε ότι στη διάρκεια της θητείας του τέως προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, φροντίζοντας ωστόσο να διευκρινίσει ότι η Επιτροπή δεν εμπλέκεται σε ζήτημα που αφορούν την ελληνική Δικαιοσύνη.