Επιμέλεια: Αγγελική Κιλιντζόγλου

Πυρά κατά της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ΙΟΝΙΑΝ Channel κατά την επίσκεψή του στη Ζάκυνθο. 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Ζακύνθου στο επιχειρηματικό πεδίο αλλά και στην Υγεία, τονίζοντας ότι η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτά τα ζητήματα και δεν είναι άλλη από μια επανάσταση στην φορολογία.

Αναφερόμενος στον κλάδο της Υγείας συγκεκριμένα, ανέφερε ότι είναι ένα από τα θέματα μιας κυβέρνησης που πορεύεται χωρίς σχέδιο με όρους επικοινωνίας και με όρους λαϊκισμού. Όπως είπε η ΝΔ είχε παραδώσει σχέδιο με δρομολογημένες προσλήψεις που θα ανακούφιζαν τις δομές υγείας ωστόσο έγιναν ελάχιστα. Επίσης, δεν έγινε τίποτα όπως είπε στο σχέδιο πρωτοβάθμιας περίθλαψης που παρέδωσε λέγοντας χαρακτηριστικά πως η χώρα είναι δέσμια μιας κυβέρνησης που εκτός από την έφεση στον λαϊκισμό και την επικοινωνιακή τακτική δείχνει τεράστια διαχειριστική ανεπάρκεια σε όλα τα ζητήματα της καθημερινής πολιτικής. 

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα και στο γεγονός ότι το φετινό φθινόπωρο θα είναι αρκετά "καυτό" σε πολιτικό επίπεδο, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως όσο καιρό είναι πρόεδρος του κόμαμτος έχουν γίνει σημαντικά βήματα. "Προηγούμαστε σε όλες τις δημοσκοπήσεις καταφέραμε και αναστρέψαμε το κλίμα. Η ΝΔ αλλάζει και ο κόσμος την εμπιστεύεται πια" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από τα πυρά του κ. Μητσοτάκη δεν ξέφυγε ο πρωθυπουργός τον οποίο χαρακτήρισε ως παντελώς αναξιόπιστο. 

"Εγώ δεν θα πάω στη ΔΕΘ να κοροϊδέψω τους πολίτες όπως έκανε πριν από δύο χρόνια ο κ. Τσίπρας. Τότε ο κ. Τσίπρας παρουσίασε μια εικονική πραγματικότητα ικανοποιώντας κάθε αίτημα κάθε κοινωνικής ομάδας. Εγώ δεν θα πέσω σε αυτή την παγίδα. Θα περιγράψω έναν άλλο δρόμο αναπτυξιακό για την χώρα που θα δίνει έμφαση στην επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία επενδύσεων και θέσεων απασχόλησης. Πιστεύω ότι οι πολίτες θα μας ακούσουν, επενδύω σε αυτή την σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Είναι λογικό ο κόσμος να έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους πολιτικούς. Ειδικά με την τραυματική εμπειρία του κ. Τσίπρα με την οποία κατεγράφη στη συνείδηση των πολιτών ως ένας παντελώς αναξιόπιστος πολιτικός."

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση της ΝΔ για εκλογές. "Θα εξακολουθούμε να ζητάμε εκλογές, δεν μπορούμε να τις επιβάλλουμε όμως το φθινόπωρο θα είναι δύσκολο για την κυβέρνηση. Η πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια νέα αρχή για την χώρα" κατέληξε.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη