Εγκρίθηκε, με ομόφωνη απόφαση από το υπουργικό συμβούλιο ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. «Συνεχίζουμε» υποστήριξε ο Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του.  Μεσοπρόθεσμο, και εφαρμοστικός στο επίκεντρο της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής. Η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε με συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών και την επιτάχυνση του χρόνου έκδοσης των οικοδομικών αδειών.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υποστήριξε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης αποτελεί επιβεβαίωση της εντολής για τη συνέχιση μιας σκληρής μάχης για τη σωτηρία και την αλλαγή της χώρας, ενώ συμπλήρωσε ότι  βρισκόμαστε σε συνεχή και σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εγγυάται τη σταθερότητα της πορείας της χώρας, την προοπτική της κοινωνίας και την ριζική αλλαγή της πατρίδας.
Όπως ανέφερε η μάχη δίνεται στο εσωτερικό, «για να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας και να προωθήσουμε τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες διψούν όλοι οι Έλληνες», αλλά και στο εξωτερικό, «στην ΕΕ και διεθνώς για να διασφαλίσουμε την ομαλότητα στην πορεία της χώρας».

Μεσοπρόθεσμο και εφαρμοστικός στο επίκεντρο της κυβερνητικής επιτροπής

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Στην συνεδρίαση συζητήθηκε  το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα , ο πρώτος εφαρμοστικός νόμος του, καθώς και η τελική προετοιμασία της κυβέρνησης για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην ενημέρωση του μετά το πέρας της συνεδρίασης αναφέρθηκε στην αυριανή πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, όπου θα πραγματοποιηθεί δείπνο εργασίας και θα τεθούν επί τάπητος η  η συνολική κρίση της ευρωζώνης, το ελληνικό ζήτημα, έτσι όπως αυτό αποτυπώνεται στα συμπεράσματα του Eurogroup, συμπεριλαμβανομένων και των εκκρεμοτήτων που καταγράφονται στα συμπεράσματα αυτά, όπως η εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, καθώς και η προοπτική και οι τυπικές διαδικασίες για τη νέα δανειοδότηση της Ελλάδας.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο δείπνο εργασίας των ηγετών αναμένεται να συζητηθεί και η πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος. Έγινε γνωστό, επίσης, ότι στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής θα υπάρχει αναφορά στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η αναφορά δεν θα είναι καταληκτική, καθώς τώρα ανοίγει ένας κύκλος συζητήσεων.