«Το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ρεαλιστικό, τεκμηριωμένο και κοστολογημένο. Θα στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική συνοχή. Θα συνδυάζει την οικονομική αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη». Αυτό αναφέρει σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αγορά», ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας και προσδιορίζει τους άξονες για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Ο κ. Σταϊκούρας κατηγορεί την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και επισημαίνει ότι «για να δείξει ότι επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς της στόχους, εφαρμόζει, μέχρι σήμερα, στο σκέλος των δαπανών έναν οριζόντιο και αυτόματο "κόφτη"». Παράλληλα, επισημαίνει ότι η ελληνική οικονομία είναι η μόνη στην Ευρώπη που παραμένει σε ύφεση τα τέσσερα τελευταία τρίμηνα. «Αυτό είναι το οδυνηρό "αποτύπωμα" των αριστερών εμμονών, του λανθασμένου μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, της εσωτερικής στάσης πληρωμών, των παλινωδιών και υστερήσεων στην πραγματοποίηση αποκρατικοποιήσεων, της καθυστερημένης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος», προσθέτει.

Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας δεν θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο ο Αλ. Τσίπρας «να "μετακυλήσει" το πρόβλημα δια εκλογών στους πολίτες», «όταν η κυβέρνηση το φθινόπωρο έρθει αντιμέτωπη με τα ψεύδη και τη διαχειριστική της ανεπάρκεια».

Τέλος, αναφορικά με την υπόθεση «Γεωργίου-ΕΛΣΤΑΤ», ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι το κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ζητήσει εξεταστική από το 2010. «Οι χειρισμοί της ΕΛΣΤΑΤ έχουν αποτελέσει αντικείμενο κριτικής από πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και σημερινούς θεσμικούς παράγοντες του οικονομικού συστήματος της χώρας», προσθέτει.