«Η ΝΔ έχει ζητήσει εξεταστική για την ΕΛΣΤΑΤ από το 2010», υπενθυμίζει ο Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση Γεωργίου-ΕΛΣΤΑΤ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει το 2010 και επαναλάβει το 2012, πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με την υπογραφή του συνόλου των τότε κοινοβουλευτικών ομάδων της. Σε αυτή τεκμηριώνει, με στοιχεία, το πως διαμορφώθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009. Περιγράφει την άρνηση, στις αρχές του 2009, των κομμάτων της τότε αντιπολίτευσης, στην πρόσκληση του κ. Καραμανλή, να μην πυροδοτούν κινητοποιήσεις αποσταθεροποίησης. Θυμίζει τις προεκλογικές υποσχέσεις και μετεκλογικές πράξεις του τότε ΠΑΣΟΚ για επεκτατική δημοσιονομική πολιτική στο πλαίσιο της λογικής του «λεφτά υπάρχουν». Καταγράφει τις πράξεις και παραλείψεις της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που διόγκωσαν ένα υπαρκτό και χρονίζον πρόβλημα χρέους της χώρας το οποίο και μετέτρεψαν σε κρίση δανεισμού».

Συνεχίζοντας ο κ. Σταϊκούρας σημειώνει πως «και η ηγεσία της ΕΛΣΤΑΤ άλλαξε τις μεθοδολογίες μέτρησης (αναταξινομήσεις λογαριασμών κ.α). Υπενθυμίζω ότι οι χειρισμοί αυτοί έχουν αποτελέσει αντικείμενο κριτικής από πρώην Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και σημερινούς θεσμικούς παράγοντες του οικονομικού συστήματος της χώρας. Συνεπώς, επί της πολιτικής διάστασης, η Νέα Δημοκρατία έχει διατυπωμένη θέση. Επί της νομικής διάστασης, αρμόδια να διερευνήσει και να αποφανθεί είναι η Δικαιοσύνη. Ας την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της. Ο με κάθε αφορμή ενορχηστρωμένος «πετροπόλεμος» από όσες και όσους μετατρέπουν τις προτιμήσεις τους, ενδεχομένως τα απωθημένα και τις επιδιώξεις τους, σε αστήρικτες πολιτικές επιθέσεις κατά της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Κ. Καραμανλή, προτρέποντας για δικαστικούς χειρισμούς σύμφωνους με τις επιθυμίες τους, δεν υπηρετεί την αναζήτηση της αλήθειας. Πιστεύω ότι θα υπήρχε μεγαλύτερη ωφέλεια για τη χώρα αν στήριζαν έμπρακτα τη λειτουργία των θεσμών και διδάσκονταν ουσιαστικά από την τουλάχιστον μεταπολεμική, οικονομική αλλά και πολιτική ιστορία της πατρίδας μας».