Επιθετική ανακοίνωση με αφορμή την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο διαδίκτυο εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ, χαρακτηρίζοντας τον φόρο ''μια από τις μεγαλύτερες αυταπάτες ή και απάτες του ΣΥΡΙΖΑ''. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος: 

Ο ΕΝΦΙΑ είναι μία από τις μεγαλύτερες αυταπάτες ή και "απάτες" του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν μιλούσαμε για αντικατάστασή του με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα με προοδευτικές κλίμακες που θα δίνει περίπου τα ίδια έσοδα, ο ΣΥΡΙΖΑ με τον γνωστό λαϊκισμό και τις παροχολογίες του μιλούσε για πλήρη κατάργησή του.

Σήμερα, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ -ενός φόρου που γονατίζει για μια ακόμη φορά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς- αποδείχθηκε όνειρο θερινής νυκτός παρά τις μεγαλόσχημες  εξαγγελίες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να μιλά συνεχώς για τις θετικές προθέσεις που είχε, καλό θα ήταν, πρώτον να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες για την πρωτοφανή εξαπάτηση που υπέστησαν και δεύτερον το συντομότερο δυνατό να σταματήσει τις «μπακαλίστικες»  ταχυδακτυλουργίες όπου οι συντελεστές επιβάρυνσης μειώνονται, αλλά ο φόρος και τα συνολικά έσοδα αυξάνονται!  

Επιτέλους ας πουν για αλλαγή και μια φορά την αλήθεια!