Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου με Ευρωπαίους ηγέτες


Tηλεφωνική επικοινωνία με Ευρωπαίους ηγέτες είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μετά και την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε χθες το βράδυ η κυβέρνηση από τη Βουλή. Να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο για να βγει η Ελλάδα από την κρίση προέτρεψε τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Επίσης τον συνεχάρη που απέσπασε ψήφο εμπιστοσύνης.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, και την ερχόμενη εβδομάδα ακολουθεί το επόμενο βήμα, η υιοθέτηση ενός προγράμματος λιτότητας από το οποίο εξαρτάται η χορήγηση του δεύτερου πακέτου οικονομικής βοήθειας των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ», δήλωσε η κ. Μέρκελ ενώπιον των βουλευτών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής.

Ο κ. Παπανδρέου είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, τον πρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο καθώς και τους πρωθυπουργούς της Φινλανδίας και της Σλοβακίας.

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί διαβεβαίωσ τον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την "αποφασιστική υποστήριξη" του Παρισιού, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε στο ελληνικό κοινοβούλιο, η οποία κατά το Παρίσι, ανοίγει το δρόμο για την υιοθέτηση του νέου σχεδίου βοηθείας προς την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας "συνεχάρη" τον κ. Παπανδρέου "για την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε στο ελληνικό κοινοβούλιο", σύμφωνα με ανακοίνωση του μεγάρου των Ηλυσίων.

Στη διάρκεια της συνομιλίας τους ο κ. Σαρκοζί διαβεβαίωσε τον έλληνα πρωθυπουργό "για την αποφασιστική υποστήριξη και την αλληλεγγύη της Γαλλίας" στη συνέχιση της πολιτικής ανάκαμψης που ακολουθεί, την οποία και χαρακτήρισε "θαρραλέα και αναγκαία".

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο