Καμιά αναφορά στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και της δικαστικής δίωξης του Α. Γεωργίου δεν έγινε από τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί στη συνάντηση που είχε με τους τρεις Έλληνες υπουργούς της Οικονομίας (Τσακαλώτο, Σταθάκη και Χουλιαράκη). Το γεγονός αυτό ασφαλώς δημιουργεί ερωτήματα, μετά την σημερινή επίμονη αναφορά του εκπροσώπου της Κομισιόν Μ. Σχοινά ότι το θέμα θα τεθεί στη συνάντηση, ενώ ουσιαστικά είχε προαναγγείλει ότι ο Γάλλος επίτροπος θα τους «τραβήξει και το αυτί»!

Είχε, μάλιστα, δημιουργηθεί και η εντύπωση ότι ο κ. Μοσκοβισί δεν θα ασχολούνταν με άλλο θέμα πέρα από αυτό της ΕΛΣΤΑΤ… Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι το κυριακάτικο Βήμα –που φαίνεται ότι βρίσκεται πια σε άμεση γραμμή με την ηγεσία της  ΝΔ– κυκλοφόρησε  με κεντρικό τίτλο «Βέτο Κομισιόν στην αξιολόγηση λόγω ΕΛΣΤΑΤ. Κρίσιμο ραντεβού Τσακαλώτου - Μοσκοβισί». Όμως τα παραπάνω, προς θλίψη και απογοήτευση διαφόρων συστημάτων, δεν έγιναν –«άνθρακες ο θησαυρός» για τα Νεοδημοκρατικά συστήματα.

Κύκλοι των Βρυξελλών, που, όμως, δεν πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία (και φυσικά ούτε και στον Μ. Σχοινά) έκαναν λόγο για «πολιτικά παιχνίδια» της ΝΔ προκειμένου να δημιουργήσουν εμπόδια στη διαπραγμάτευση και κατ' επέκταση στον ΣΥΡΙΖΑ – δεν συζητάμε αν τους ενδιαφέρει η χώρα, την καρέκλα ορέγονται!

Αν ισχύει έστω και στο παραμικρό αυτό το σενάριο –κάτι που το απευχόμαστε– δημιουργείται, ασφαλώς μεγάλο πολιτικό ζήτημα. Και όχι μόνο καλό, αλλά  και απαραίτητο θα ήταν ο κ. Σχοινάς να ενημερώσει με βάση ποιες (και ποιανού...) τις εντολές «σήκωσε» το θέμα. Διαφορετικά φέρει ευθύνη για το κακό κλίμα σε βάρος της χώρας που πήγε να δημιουργηθεί, έστω και προσωρινά.