Μήνυμα σε πολλαπλούς αποδέκτες λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης διαδικασίας στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης που θα καθορίσει και το τηλεοπτικό τοπίο των επόμενων ετών, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας και υπεύθυνος Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Νικολόπουλου, ο υπουργός τόνισε πως οι νόμοι ισχύουν για όλους, ανεξαρτήτως ονόματος, τσέπης και ένδοξου παρελθόντος. « Τρόπος για την υπέρβαση της νομιμότητας δεν υπάρχει!», δήλωσε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: « Κανένας δεν πρέπει να προκαλεί τη τύχη του (…) Όποιος νομίζει ότι τρομοκρατώντας δημόσιους λειτουργούς θα παρακάμψει τη διαδικασία, πλανάται πλάνη οικτρά».

Ακόμα, κάλεσε τη ΝΔ να ανακαλέσει και να αλλάξει τη γραμμή περί ακύρωσης του διαγωνισμού και να τον αναγνωρίσει, καθώς όπως είπε, δεν γίνεται να δοθούν άδειες μετά από 30 χρόνια και η αξιωματική αντιπολίτευση να λέει ότι αν γίνει κυβέρνηση θα τις ανακαλέσει και θα επιστρέψει τα λεφτά για να επαναφέρει το καθεστώς.

« Οι μάχες που ξεκίνησαν επί Καραμανλή κορυφώνονται τώρα», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Νικολόπουλος για να προσθέσει: «ο πόλεμος με τους νταβατζήδες τώρα δίνεται και κερδίζεται!».

Ακόμα εξαπέλυσε επίθεση στους καναλάρχες, λέγοντας πως «κάνουν τους μάγκες με τα λεφτά του ελληνικού λαού», ενώ κάλεσε τον κ. Παππά να διαβεβαιώσει τη Βουλή πως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία δεν «θα γελάμε με τα καμώματά τους αλλά θα μας κάνετε υπερήφανους».

Σπίρτζης: « Η υπόθεση της Digea θα απασχολήσει τη δικαιοσύνη»

Παράλληλα, ο υπουργός Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης, απαντώντας σε έτερη επίκαιρη ερώτηση δήλωσε η υπόθεση του διαγωνισμού παραχώρησης παρόχου σήματος στη Digea, θα απασχολήσει τους λειτουργούς της δικαιοσύνης. «Η ΚΥΑ που υπεγράφη αποτυπώνει στο χαρτί των συχνοτήτων την εντολή της τότε πολιτικής ηγεσίας!», δήλωσε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως μόλις ο εισαγγελέας ολοκληρώσει την έρευνά του, η κυβέρνηση θα κάνει «τις απαραίτητες ενέργειες που οφείλει».