Στην πραγματική πολιτική και στις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία θα επιμείνει στο επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους συνεργάτες του να καταγγέλλουν το Μέγαρο Μαξίμου, ότι προσπαθεί να στρέψει αλλού τα φώτα της επικαιρότητας, όπως πράττει σήμερα με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών.

Επί της συγκεκριμένης διαδικασίας, από τη ΝΔ, καταλογίζουν στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, μια «αγωνία» προκειμένου να την ολοκληρώσει χωρίς να περιμένει καν την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Άλλωστε από την αξιωματική αντιπολίτευση έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν, να νομιμοποιήσουν ή να αποδεχθούν ένα διαγωνισμό στον οποίο δεν εμπλέκεται το ΕΣΡ.

Το στίγμα της γαλάζιας αντιπολιτευτικής τακτικής, έδωσε ήδη ο κ. Μητσοτάκης με tweet του σχετικά με τα στοιχεία της Eurostat που παρουσιάζουν την Ελλάδα ως τη μοναδική χώρα της Ε.Ε. με ύφεση το 2016. «Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που αξίζουμε. Σχέδιο εξόδου από την κρίση έχει μόνο η ΝΔ» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Από τη ΝΔ θα συνεχίσουν να στοχοποιούν τον κ. Τσίπρα, σε μια επιχείρηση αποδόμησης, η οποία θα βασίζεται στα «ψέματα» που είχε πει προεκλογικά ο σημερινός πρωθυπουργός για τρία βασικά πράγματα: τον ΕΝΦΙΑ που δεσμευόταν να τον καταργήσει και τώρα έρχεται βαρύτερος για εκατομμύρια Έλληνες, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, που έλεγε ότι θα διασφαλίσει και τη δραματική μείωση των συντάξεων, ενώ έταζε και 13η. 

Στο πλαίσιο αυτό, το μήνυμα που θα στείλουν ο πρόεδρος της ΝΔ και τα γαλάζια στελέχη, καθώς όπως σημειώνουν, κάποια στιγμή το θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες θα φύγει από την επικαιρότητα, είναι πως «αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί», προτείνοντας την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός άλλου προγράμματος οικονομικής πολιτικής.
 
Το πρόγραμμα αυτό, όπως αναμένεται να πει και ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, «θα στοχεύει στην βιώσιμη ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην κοινωνική συνοχή και θα συνδυάζει την οικονομική αποτελεσματικότητα με την κοινωνική δικαιοσύνη». Όχημα θα είναι ένα άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής με έμφαση στη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, με εμπροσθοβαρή υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και αποκρατικοποιήσεων και με ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας.