Δεν νομιμοποιούν τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών δηλώνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας και χαρακτηρίζουν τον διαγωνισμό ως "έναν διαγωνισμό παρωδία". 

Σχετικά με το τί θα πράξουν στο μέλλον από τη ΝΔ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι: Πρώτον, εκκρεμεί η οριστική απόφαση απο το ΣΤΕ, η οποία αν είναι κατά του νόμου Παππά, τότε ο διαγωνισμός θα καταπέσει απο μόνος του και δεύτερον, αν τελικά αυτό δεν γίνει, τότε η ΝΔ, δεν θα πάρει τις άδειες πίσω, δεν μπορεί να κλείσει τα κανάλια που υπάρχουν, αλλά στέλνει το μήνυμα, ότι τα κανάλια δεν θα είναι 4, η πίτα θα μεγαλώσει σύμφωνα με τους κανόνες του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς, στάση την οποία υπενθυμίζουν, έχουν ξεκαθαρίσει οτι θα ακολουθήσουν απο την πρώτη στιγμή. 

Μάλιστα αυτό προανήγγειλε και ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος έκανε λόγο το πρωί, για σαθρό έδαφος πάνω στο οποίο διεξάγεται η δημοπρασία. Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που καταργεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Υπάρχει έντονη η οσμή της χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης, είπε ο κ. Κουμουτάκος, ο οποίος πρόσθεσε ότι υπήρχαν προβλήματα στο υφιστάμενο καθεστώς της τηλεοπτικής αγοράς «αλλά η θεραπεία που επιβάλλεται είναι πολύ χειρότερη».