Για μια κακή συμφωνία και ένα κακό μνημόνιο που επιτεύχθηκε πέρυσι μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης στο ραδιοφωνικό ''Ακραίως'' με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑϊ, με τον πολιτικό να προσθέτει σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ, ότι είναι ένας ''άδικος φόρος που η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αλλάξει''. 

Σύμφωνα με τον κ. Σιμορέλη: 

Συνεχίζουμε να λέμε ότι είναι ένας άδικος φόρος ο ΕΝΦΙΑ. Έχουμε δεσμευθεί να τον αλλάξουμε. Παρόλαυτα, παλεύουμε να αλλάξουμε τον ΕΝΦΙΑ και θέλουμε έναν δίκαιο φόρο. Αυτή τη φορά οι δύο στους τρεις πληρώσουν ίδια ή και λιγότερα. 

Την ίδια στιγμή, σε σχέση με την περυσινή συμφωνία τόνισε ότι ''ήταν μια κακή συμφωνία, ένα κακό μνημόνιο. Το έφεραν τα πράγματα από μόνα τους. Στη μέγγενη των μνημονίων μπήκαμε με μια διαδικασία με στοιχεία που ήταν αλλοιωμένα. H συμφωνία που επιτεύχθηκε πέρυσι ήταν μια συμφωνία που μας επιβλήθηκε. Δεν ήταν στο DNA μας μια τέτοια συμφωνία''.

Ερωτηθείς για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και την πεποίθηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από το ευρώ υπογράμμισε:

Δεν είπαμε ποτέ ότι θα βγούμε από την Ευρώπη και το Ευρώ. Εμείς είχαμε πει ότι παλεύουμε για συμφωνία μέσα στο Ευρώ. Ηταν επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ
Πέρυσι ύπηρξε μια κακή συμφωνία που μας επιβλήθηκε. 

Τέλος, σε σχέση με την χθεσινή επίθεση στον διοικητή της Τροχαίας Αττικής σχολίασε:

Οι πάντες και εγώ προσωπικά είμαι στη λεκτική βία ενάντια. Είναι καταδικαστέα αυτά που συμβαίνουν.