current views are: 6

30 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση08:45

Ο ξυλοδαρμός του Διοικητή της Τροχαίας και η διαχρονική αδράνεια του υπουργού Τόσκα

Ο χθεσινοβραδινός ξυλοδαρμός του Διοικητή της Τροχαίας αποτελεί την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σχετικά με την ανομία που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας. 

Δημοσίευση 08:45’

Ο χθεσινοβραδινός ξυλοδαρμός του Διοικητή της Τροχαίας αποτελεί την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σχετικά με την ανομία που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας. 

Ο χθεσινοβραδινός ξυλοδαρμός του Διοικητή της Τροχαίας αποτελεί την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σχετικά με την ανομία που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας. 

Μία διαδήλωση υπέρ των προσφύγων έληξε με τρόπο άδοξο για τον Διοικητή κ. Γιώργο Διαμαντόπουλο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χτυπημένος από έξι κουκουλοφόρους, αποκαλύπτοντας το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν ακόμη και οι ίδιοι οι άνθρωποι που υπηρετούν το Σύνταγμα. 

Η διαχρονική αδράνεια του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα προκαλεί ερωτηματικά και προβληματισμό στην κοινή γνώμη σχετικά με την δημιουργηθήσα κατάσταση στο «κράτος των Εξαρχείων» καθώς τον τελευταίο χρόνο η κατάσταση ανομίας και ατιμωρησίας στην περιοχή έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. 

Στις 4 Αυγούστου μάλιστα, ο Νίκος Τόσκας δήλωσε δημοσίως πως «έχει καλέσει τις συλλογικότητες των Εξαρχείων για διάλογο» δεν έχει κάνει όμως το ίδιο με τους υπόλοιπους πολίτες της περιοχής, οι οποίοι επιβιώνουν σε μια «περιοχή – άβατο», μια περιοχή «προπύργιο» κάθε λογής μπαχαλάκια, ποινικού και εμπόρων ναρκωτικών.

Επί ημερών Νίκου Τόσκα, έχει σημειωθεί δολοφονία ενός εμπόρου ναρκωτικών μέρα μεσημέρι στα Εξάρχεια. Το μόνο που έχει να επιδείξει η πολιτική ηγεσία, είναι η επιχείρηση για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Σχεδόν κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ η οδός Πατησίων κλείνει καθώς 20-30 μπαχαλάκηδες ταμπουρώνονται στο Πολυτεχνείο και ξεκινούν επιθέσεις κατά αστυνομικών και αυτοκινήτων. Δεκάδες κάδοι πυρπολούνται και αντικαθιστούνται με χρήματα των πολιτών.

Δεν είναι τυχάιο άλλωστε πως κατά την διάρκεια πορειών ο δήμος της Αθήνας, μαζεύει τους κάδους σκουπιδιών για να μην τους πυρπολήσουν τα… παιδιά των Εξαρχείων. Οι πολίτες ζουν σε κλίμα ανασφάλειας καθώς σπείρες ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων «αλωνίζουν» στα Εξάρχεια και απαιτούν την…σιωπή των κατοίκων, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν απηυδήσει καθώς η συντεταγμένη πολιτεία δεν δείχνει καμία διάθεση να βάλει τάξη στο… Εξαρχιστάν, όπως το έχουν χαρακτηρίσει οι αστυνομικοί σε ανακοινώσεις τους κατά καιρούς.

Τελικά το ερώτημα που προκύπτει και καλό θα ήταν να απαντηθεί είναι, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ποιον προστατεύει στα Εξάρχεια, τους πολίτες ή τους μπαχαλάκηδες και τελικά γιατί τόση ανοχή στην ανομία;

Πώς έγινε η επίθεση στον Διοικητή της Τροχαίας

Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, Διοικητής της Τροχαίας νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και εντός της ημέρας αναμένεται να πάρει εξιτήριο. 

Ο Διοικητής το βράδυ της Δευτέρας δέχτηκε άνανδρη επίθεση από ομάδα έξι κουκουλοφόρων, που του είχαν στήσει «καρτέρι» στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Μπενάκη, μετά την ολοκλήρωση πορείας για τους πρόσφυγες.

Ο ίδιος αμέσως μετά την πορεία, κατευθυνόταν μαζί με έναν ακόμη αστυνομικό προς το αυτοκίνητό του φορώντας, όπως προβλέπεται τη στολή του. 

Έξι άτομα με καλυμένα καρακτηριστικά, τον περίμεναν και μόλις πέρασε μπροστά από το ξενοδοχείο «Τιτάνια» του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με κλωτσιές και γροθιές σε κεφάλι και σώμα. Από τύχη δεν τραυματίστηκε ο συνάδελφός του, από το κεφάλι του οποίου πέρασε ξυστά μια πέτρα που ένας εκ των δραστών του εκτόξευσε.

Συνάδελφοί τους που βρίσκονταν κοντά στο σημείο και αντιλήφθηκαν την επίθεση, έτρεξαν προς το μέρος του και τράβηξαν μακριά τον αιμόφυρτο διοικητή της τροχαίας για να τον σώσουν απο το μένος των κουκουλοφόρων. Αμέσως ο κ. Διαμαντόπουλος μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου πραγματοποιεί σειρά εξετάσεων.


σχετικα αρθρα