Κριτική στην κυβέρνηση σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ και την ανάπτυξη έκανε η βουλευτής της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου στο ''Ακραίως'' με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ. 

Σύμφωνα με την κ. Ασημακοπούλου:

Δέσμευση της κυβέρνησης Σαμαρά θα ήταν 7% μείωση ετησίως. Τώρα θα ήμασταν 15% κάτω. Το σχέδιο ήταν να περάσει στην αυτοδιοίκηση. Δεν έχει αλλάξει η γραμμή αυτή. Ο στόχος είναι να μειωθεί και να περάσει στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ωστόσο, η κ. Ασημακοπούλου τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας φόρος στην ακίνητη περιουσία. 

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε ότι ''χρειάζεται εξυγίανση σε όλον τον δημόσιο τομέα. Η προηγούμενη κυβέρνηση παρέλαβε σε ύφεση και την έβαλε σε τροχιά ανάπτυξης.Τώρα είμαστε σε τρίτο τρίμηνο ύφεσης. Είμαστε η μόνο χώρα στην Ευρώπη που είμαστε σε ύφεση''.

Η βουλευτής της ΝΔ κληθείσα να σχολιάσει τον χθεσινό ξυλοδαρμό του Διοικητής της Τροχαίας επισήμανε:

Εχει χαθεί η μπάλα. Ολοι ξέρουμε από που προήλθε ο ξυλοδαρμός. Ο υπουργός παραδέχεται ότι συνεργάζεται ανοιχτά με τις συλλογικότητες των Εξαρχείων.

Κατέληξε, δε, μιλώντας για ''διεφθαρμένη νοοτροπία'' της κυβέρνησης: ''Μπορείτε να μας κατηγορήσετε ότι δεν είχαμε πετύχει το τέλειο, όμως δεν μπορεί κανείς να μην παραδεχθεί ότι είμαστε χειρότερα. Ακόμα και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και ο Κιμ Ουονγκ Ουν Παππάς είναι πιο διεφθαρμένη νοοτροπία απ΄ ό,τι υπήρχε ποτέ''.