ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση κυβέρνησης – Νέας Δημοκρατίας για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών

του Παναγιώτη Βελισσάρη - Δημοσίευση 30 Αυγούστου 2016, 16:11 / Ανανεώθηκε 30 Αυγούστου 2016, 22:50
Σύγκρουση κυβέρνησης – Νέας Δημοκρατίας για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών
Facebook Twitter Whatsapp

Σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη διαδικασία για τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών που βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα το πρωί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη διαδικασία για τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών που βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα το πρωί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Σήμερα το πρωί, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε πως «υπάρχει έντονη η οσμή της χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης» και πρόσθεσε ότι υπήρχαν προβλήματα στο υφιστάμενο καθεστώς της τηλεοπτικής αγοράς «αλλά η θεραπεία που επιβάλλεται είναι πολύ χειρότερη». Ταυτόχρονα διαμήνυσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα νομιμοποιήσει τη διαδικασία αδειοδότησης.

Απαντώντας, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως επιχειρεί να επηρεάσει το ύψος των προσφορών για τις τηλεοπτικές άδειες. «Ο κ. Κουμουτσάκος και η ΝΔ, αφού δεν κατάφεραν να ματαιώσουν τον διαγωνισμό, κάνουν, ακόμα και την ύστατη ώρα, ό,τι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να μειώσουν το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες, προς όφελος των καναλαρχών και σε βάρος του Δημοσίου», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη και κατήγγειλε:

Δεν φτάνει που επί 27 χρόνια δεν ζήτησαν ούτε ευρώ για τη χρήση των δημοσίων συχνοτήτων, έχουν τώρα το θράσος, την ώρα που η δημοπράτηση των αδειών βρίσκεται, επιτέλους, σε εξέλιξη, να υπόσχονται άνοιγμα των συχνοτήτων, επιδιώκοντας, έτσι, να επηρεάσουν το ύψος των προσφορών.

«Ας το πάρουν απόφαση: Το μόνο που καταφέρνουν με τέτοιες δηλώσεις, είναι να εκτίθενται ανεπανόρθωτα στα μάτια του ελληνικού λαού», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, προτρέποντας τη ΝΔ και τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, να κατανοήσουν ότι «το τζάμπα πέθανε».

Λίγη ώρα αργότερα,  ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος επανήλθε, τονίζοντας πως «μόνο τα ανελεύθερα καθεστώτα χειραγώγησης και ελέγχου της ενημέρωσης αποφασίζουν και διατάζουν πόσοι ακριβώς θα είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί σε μια χώρα, ενώ η τεχνολογία δεν βάζει κανέναν τέτοιο περιορισμό».

Ταυτόχρονα υποστήριξε πως η διαδικασία της δημοπρασίας είναι «ξεκρέμαστη» γιατί όπως υποστηρίζει, «το ΣτΕ δεν έχει αποφανθεί ακόμα για τη συνταγματικότητα του εν λόγω νόμου». Παράλληλα διαμήνυσε πως η ΝΔ θα καταργήσει τον εν λόγω νόμο, θα αποκαταστήσει το ρόλο του ΕΣΡ και θα προκηρύξει νέο διαγωνισμό για πρόσθετες άδειες χωρίς περιορισμούς

Άμεση ήταν η απάντηση της κ. Γεροβασίλη, η οποία μέσω twitter απηύθυνε τα εξής ερωτήματα στον κ. Κουμουτσάκο:

Τι εννοείτε; Τι ακριβώς τάζετε και σε ποιον;

Ο κ. Κουμουτσάκος ωστόσο επανήλθε και τόνισε πως «η κυρία Γεροβασίλη, για λογαριασμό της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου – Παππά, ομολόγησε, ότι σε 90 ημέρες θα ρίξει “μαύρο” σε όσους σταθμούς δεν πάρουν άδεια. Παραδέχθηκε, επομένως, ότι ο στόχος αυτής της Κυβέρνησης είναι να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή στα ΜΜΕ και στην κοινωνία».