Ως «καινοτόμα» χαρακτήρισε τη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, φέτος η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε  στο «Πρακτορείο 104,9 FM η αναπληρώτρια υπουργός υποστήριξε:

«Για πρώτη φορά έχουμε σπάσει τα νούμερα σε σχέση με τα παιδιά που θα πάνε σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ογδόντα πέντε χιλιάδες (85.000) παιδιά έναντι ογδόντα μίας χιλιάδων (81.000 χιλιάδων) πέρυσι, θα πάνε σε παιδικούς σταθμούς. Οι αιτήσεις που έγιναν ήταν ενενήντα πέντε χιλιάδες (95.000) και αφορούσαν 125.000 παιδιά. Επομένως υπάρχει ένα ποσοστό παιδιών που μένουν εκτός παιδικών σταθμών, διότι δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί, ούτε δημοτικοί, ούτε ιδιωτικοί» είπε και συμπλήρωσε: «Η διαδικασία είναι καινοτόμα, διότι εκτός της εργαζόμενης μητέρας, την οποία επιδοτεί το ΕΣΠΑ, εμείς επιδοτήσαμε 18 χιλιάδες οικογένειες οι οποίες είναι άπορες, με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κι ενώ ξεκινήσαμε με 18 εκατ. ευρώ για αυτές τις επιδοτήσεις, σήμερα θα φτάσουμε στα 23 εκατ. Και είμαστε αποφασισμένοι να τα διαθέσουμε, όσες δυσκολίες κι αν έχουμε από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δίνουμε έμφαση, όχι μόνο στην εργαζόμενη μητέρα, αλλά και στην άνεργη μητέρα».

Επιπλέον ανέφερε: «Μου κάνει εντύπωση, να βάζεις για πρώτη φορά μεγαλύτερο αριθμό παιδιών και ξαφνικά να σου λένε: "μα τι κάνεις; άφησες 36 χιλιάδες απ' έξω" Λες και πρώτη φορά το ανακαλύπτει αυτό η ΚΕΔΕ. Αυτές οι 36.000 χωρίς voucher υπήρχαν πέρυσι και πρόπερσι, δεν είχαμε καμιά εκτίναξη των ανθρώπων που υπέβαλαν αίτηση για voucher και γι' αυτό με εντυπωσιάζει πώς ανακαλύπτει διάφορα πράγματα το "Ποτάμι", που βεβαίως δεν τα ανακάλυψε στην προηγούμενη περίοδο» σημείωσε.