ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέντε προτάσεις από το Ποτάμι για τις τηλεοπτικές άδειες

Δημοσίευση 30 Αυγούστου 2016, 18:55 / Ανανεώθηκε 30 Αυγούστου 2016, 18:26
Πέντε προτάσεις από το Ποτάμι για τις τηλεοπτικές άδειες
Facebook Twitter Whatsapp

Θέση για τον διαγωνισμό δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών πήρε μέσω Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θέση για τον διαγωνισμό δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών πήρε μέσω Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης κατέθεσε πέντε προτάσεις για την αδειοδότηση οι οποίες ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνουν την ισχυροποίηση του ρόλου του ΕΣΡ, αλλά και την αυστηροποίηση των κριτηρίων για τον τραπεζικό δανεισμό των σταθμών:

  • Το ΕΣΡ ενισχύεται ως η μόνη αρχή αδειοδότησης και εποπτείας. Τα κριτήρια για την άδεια είναι οικονομικά αλλά και ποιοτικά. Η δυνατότητα πώλησης ή ενοικίασης των αδειών υπόκειται στην έγκριση του ΕΣΡ.
  • Τέλος στην κατ’ εξαίρεση χρηματοδότηση των καναλιών από τις τράπεζες (δάνεια παίρνουν μόνο όσοι πληρούν επιχειρηματικές – και όχι πολιτικές - προϋποθέσεις)
  • Όσοι έχουν ως κύρια δραστηριότητα τα δημόσια έργα και τις προμήθειες του δημοσίου δεν μπορούν να κατέχουν τηλεοπτικό σταθμό
  • Ο αριθμός των αδειών καθορίζεται από τις δυνατότητες της τεχνολογίας και όχι από τους υπουργούς (η Αυστρία με λιγότερο πληθυσμό από εμάς έχει 9 σταθμούς εθνικής εμβέλειας και η Κύπρος 7)!
  • Τα κανάλια καταβάλουν στο δημόσιο (εκτός από το αντίτιμο της άδειας) και το 1% των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων τους. Λεφτά που πάνε κατά προτεραιότητα σε δαπάνες για την Παιδεία.

«Αυτές είναι οι πέντε – άμεσα εφαρμόσιμες - προτάσεις του Κινήματος μας, για τα κανάλια. Το σπάσιμο άλλωστε των τριγωνικών σχέσεων πολιτικών – τραπεζιτών - καναλαρχών ήταν πρόταση μου από την πρώτη κιόλας ομιλία μου στη Βουλή, στις 10 Φεβρουαρίου του 2015» σημειώνει ο κ. Θεοδωράκης και συνεχίζει:

Τότε ο κ.Τσίπρας κουνούσε συγκαταβατικά το κεφάλι του και τώρα η κυβέρνηση του με στρατιωτικά ράντζα και αστυνομικές περιπολίες προσπαθεί να δώσει μια επίφαση σοβαρότητας και αυστηρότητας στην διαβλητή και χαοτική διαδικασία που επέβαλε.