Πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει η επίθεση από κουκουλοφόρους που δέχθηκε χθες το απόγευμα στην οδό Πανεπιστημίου ο Διευθυντής Τροχαίας Αθηνών, Γιώργος Διαμαντόπουλος με τους εκπροσώπους των κομμάτων να καταδικάζουν το περιστατικό στρέφοντας παράλληλα τα «βέλη» τους στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ζητώντας μάλιστα την παραίτηση του.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Διαμαντόπουλος δέχθηκε επίθεση από τέσσερις κουκουλοφόρους το απόγευμα της Δευτέρας ενώ προχωρούσε ένστολος και εν υπηρεσία προχθές αργά το απόγευμα, νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Διαμαντόπουλος έχει πέσει θύμα αντιεξουσιαστών και πριν από τρία χρόνια κατά διάρκεια διαδήλωσης όταν άγνωστοι τον χτύπησαν του πήραν το πηλήκιο και το φόρεσαν σε ένα άγαλμα.

Άμεση ήταν η αντίδραση των πολιτικών εκπροσώπων οι οποίοι προσπάθησαν να έρθουν σε επικοινωνία με τον Διευθυντή Τροχαίας. Ένας εξ αυτών ήταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον Γιώργο Διαμαντόπουλο εκφράζοντας την συμπαράσταση του.

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε σχετικά με τον ξυλοδαρμό του Γιώργου Διαμαντόπουλου:

«Είναι φανερό εδώ και καιρό ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών - πλέον  ούτε και των ίδιων των αστυνομικών.  Το συγκεκριμένο περιστατικό, όμως, ξεπέρασε κάθε όριο.  Δείχνει ότι η Κυβέρνηση είναι αδύναμη να εγγυηθεί το νόμο και την τάξη.
Οι αστυνομικοί, σχεδόν καθημερινά, κινδυνεύουν στο βωμό του καθήκοντος. Γι’ αυτό όλοι μας πρέπει να τους περιβάλλουμε με τη στήριξη και το σεβασμό μας.  
Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι οι αρχές αυτές γίνονται σεβαστές από την Κυβέρνηση. Άλλωστε διαχρονικά ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιζε την Αστυνομία με καχυποψία, αν όχι με απροκάλυπτη εχθρικότητα.    
Είμαι αποφασισμένος ως πρωθυπουργός να αποκαταστήσω αμέσως το νόμο και την τάξη στη χώρα μας.  Στέκομαι στο πλευρό των αστυνομικών, που σε δύσκολες συνθήκες και χωρίς πολιτική κάλυψη, επιτελούν το καθήκον τους.  Στέκομαι, όμως, και στο πλευρό όλων των πολιτών που θέλουν να νιώσουν ξανά ασφαλείς στη γειτονιά τους».

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του, ζητά την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση εναντίον του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών Γιώργου Διαμαντόπουλου. Οι γνωστοί – άγνωστοι με την ανοχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζουν να λυμαίνονται στην περιοχή των Εξαρχείων προκαλώντας τέτοιου είδους περιστατικά και την εντεινόμενη πλέον ανασφάλεια των πολιτών.

Το δόγμα ανοχής – συνενοχής της Κυβέρνησης έχει καταρρεύσει υπό το βάρος της ανικανότητας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να προστατεύσει ούτε τους πολίτες αλλά ούτε αυτά τα ίδια τα στελέχη της αστυνομίας.

Η παραίτησή του θα πρέπει να είχε δοθεί από καιρό αν δεν ήταν συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης να ανατροφοδοτεί με την αδράνεια της την ανομία των γνωστών κύκλων των Εξαρχείων . Το περιστατικό της επίθεσης εναντίον του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών υπενθυμίζει στους πολίτες άλλη μια φορά την επικινδυνότητα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και αυτό πρέπει να σταματήσει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ  έσπευσε να καταδικάσει περίφραστα την επίθεση εναντίον του Διοικητή της Τροχαίας Αττικής και τόνισε ότι τέτοια περιστατικά δεν είναι δυνατόν να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. 

«Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες  για τον εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών» σημειώνει σε ανακοίνωση.