Στη Νεμέα περιοδεύει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμμένοντας στη στρατηγική της άμεσης επαφής με την κοινωνία, σε μια περίοδο που όπως έλεγαν οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να πλησιάσει τους πολίτες και κάνει ότι μπορεί, με επικοινωνιακά τεχνάσματα, να παρατείνει το χρόνο παραμονής του στην εξουσία. 

Στη ΝΔ εκτιμούν, ότι μόλις πέσει η επικοινωνιακή σκόνη από την αδειοδότηση των καναλιών, η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα σοβαρά προβλήματα που σκιάζουν ήδη τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και τα οποία εντοπίστηκαν και στη συνεδρίαση του Euroworking Group το βράδυ της Δευτέρας, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει και η σκληρή συζήτηση για τα εργασιακά που θα φέρουν τα πάνω-κάτω στις ζωές χιλιάδων εργαζομένων. 

Ήδη, όπως σημείωναν από το γαλάζιο οικονομικό επιτελείο, άρχισαν οι «παρεξηγήσεις» σχετικά με την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, που απομένει από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ενώ η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μεγαλύτερη από το αναμενόμενο, ύφεση. Σχετικά πάντως με τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, από τη ΝΔ μιλούν για δύο βήματα. 

Πρώτον, ότι όλη διαδικασία της δημοπρασίας είναι ξεκρέμαστη και στον αέρα, καθώς το ΣτΕ δεν έχει αποφανθεί ακόμη για τη συνταγματικότητα του “νόμου Παππά”. «Εάν το ΣτΕ κρίνει το νόμο αντισυνταγματικό, ο διαγωνισμός θα καταπέσει και όλα ξεκινούν από το σημείο μηδέν», έλεγε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. 

Δεύτερον σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση της ΝΔ, θα καταργήσει το “νόμο Παππά” αποκαθιστώντας το ρόλο του Ε.Σ.Ρ., όπως, άλλωστε επισημαίνουν, επιβάλλει το Σύνταγμα. Η νέα είδηση που έδωσε χθες η Πειραιώς, είναι πως δεν θα πάρει πίσω τις 4 άδειες που θα δοθούν σήμερα, καθώς δεν θέλει να κλείσει κανάλια σε λειτουργία, αλλά θα ανοίξει τη αδειοδότηση καναλιών στην ελεύθερη αγορά, γιατί όπως λένε από τη ΝΔ, ο περιορισμός των αδειών σε 4 είναι βαθιά αντιδημοκρατική αυθαιρεσία. 

Πως θα γίνει η  νέα διαδικασία αδειοδότησης για πρόσθετες άδειες; Χωρίς περιορισμούς, με τρεις βασικές προϋποθέσεις, απαντούν από την αξιωματική αντιπολίτευση: α) απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων, β) αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και γ) ενιαίο τίμημα άδειας.