Το ιδιαίτερο βάρος που θα δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ στον πρωτογενή τομέα θέλησε να σηματοδοτήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επίσκεψη του στη Νεμέα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον διάλογο που είχε με τον Δήμαρχο Κώστα Καλατζη τόνισε πως «χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή, η χώρα βουλιάζει μέρα με τη μέρα». «Φαινόμενα όπως ο προχθεσινός ξυλοδαρμος του διευθυντή της Τροχαίας, είναι φαινόμενα που δεν είχαν ξανασυμβεί στο παρελθόν. Εμείς έχουμε ένα χρέος, να βάλουμε φρένο σε όλα αυτά και να είστε βέβαιοι ότι θα το κάνουμε. Η ΝΔ ειναι η εναλλακτική λύση για τον τοπο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ έφθασε στην κορινθιακή κωμόπολη λίγο μετά τις 8 το πρωί, με τους κατοίκους να τον υποδέχονται θερμά και τον δήμαρχο να του λέει πως «όσοι αρχηγοί επισκέφθηκαν τη Νεμέα έχουν γίνει πρωθυπουργοι».

«Είχα δώσει μια δέσμευση όταν ήρθα την προηγούμενη φορά, ότι θα σας επισκεφθώ ως πρόεδρος της ΝΔ. Όπως βλέπετε τηρω τις δεσμεύσεις μου. Τώρα σας λέω ότι θα έρθω ξανά εδώ ως πρωθυπουργός» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος στη συνέχεια συνοδευομενος και από το βουλευτή της ΝΔ Χρίστο Δημα επισκέφθηκε τα καταστήματα στον κεντρικό δρόμο και κάθισε σε καφέ με πολίτες και στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης. 

«Θέλω να είστε ετοιμοι. Οι εκλογές είναι πολύ πιο κοντά, από όσο κάποιοι νομίζουν» τους είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, που στη συνέχεια θα επισκεφθεί αμπελώνες και οινοποιεία της περιοχής, αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο της Νεμεας.

Στον δρόμο, ο κ. Μητσοτάκης σταμάτησε και στον αγροτικό Συνεταιρισμό, όπου ο πρόεδρος του ευχήθηκε επίσης να επισκεφθεί ξανά την περιοχή ως πρωθυπουργός, γιατί όπως του είπε, «δίνετε μεγάλη σημασία στον ιδιωτικό τομέα, και εμείς λειτουργούμε εδω ως ιδιωτική επιχειρηση».


 
Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ενημερώθηκε για τα προϊόντα (με‎ 7 κωδικούς εξαγονται σε όλα τα κράτη της Ευρώπης και τώρα μπαίνουν και στην αγορά της Ινδίας, με κορινθιακη σταφιδα και mix προϊόν) ανέφερε πως «ο συνεταιρισμός λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και η οποιαδηποτε ένωση παραγωγών πρέπει να λειτουργεί με κανόνες τις αγοράς και όχι με τη λογική των επιδοτήσεων. Να σας συγχαρώ, χρειαζόμαστε περισσότερες ενώσεις οι οποίες να σκέφτονται με αυτή τη λογική, να τυποποιούν και να τοποθετούν και στα ράφια του εξωτερικου, ποιοτικά και επώνυμα προϊόντα. Η ΝΔ θα είναι δίπλα σας και θα σας στηριξει», τόνισε ο κ. Μητσοτακης.