Διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας πως εκλογές θα γίνουν το 2019, στο τέλος της τετραετίας. Παράλληλα, είπε πως το πρόγραμμα της κυβέρνησης θα υλοποιηθεί μέσα στην τετραετία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και θα φέρει «ριζικές, ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η χώρα», τις οποίες θα κρίνει ο ελληνικός λαός.

«Προέχει το συμφέρον της χώρας, όχι των κομμάτων», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε:

Και η πολιτική αστάθεια είναι ένα στοιχείο που λειτουργεί μέσα στη Δημοκρατία, δείτε τι γίνεται στην Ισπανία.

«Το 2015 με τις εξελίξεις που προέκυψαν δεν υπήρχε πολιτική σταθερότητα, τα πράγματα ήταν σε αδιέξοδο», είπε και σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί αν επέλεξε σωστά να ακολουθήσει αυτή την πολιτική με την εκλογή του ΠτΔ».

«Όταν τελειώσει η τετραετία τότε ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει κι αν αποφασίσει να μας στείλει στα έδρανα της αντιπολίτευσης θα το δεχτούμε με σεβασμό», είπε και επεσήμανε:

Η κυβέρνηση αυτή δεν εξελέγη για 15 μήνες, αλλά για τέσσερα χρόνια, το πρόγραμμά μας θα υλοποιηθεί μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια και στο τέλος της θητείας μας θα κριθούμε.

Σε άλλο σημείο, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι η κυβέρνηση με τον έλεγχο χιλιάδων περιπτώσεων εξόδου χρημάτων στο εξωτερικό, τον έλεγχο των θαλασσοδανείων κλπ επιχειρεί να καθαρίσει τη χώρα από τη διαπλοκή.

«Αυτή η κυβέρνηση έχει πολιτικό απόθεμα και κουράγιο. Με εκφράζει, γιατί επιχειρεί μια βαθιά τομή, να απαλλάξει τη χώρα από τη διαπλοκή», συμπλήρωσε. 

«Αυτή η κυβέρνηση τώρα είναι ελεύθερη να κυβερνήσει», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και κατέληξε:

Ο ελληνικός λαός θα εμπιστευθεί ξανά το καθαρό βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα.