Την πεποίθηση ότι ''κάποιοι έσπρωχναν τα προβλήματα της Αθήνας κάτω από το χαλί που λέγεται Εξάρχεια'' διατύπωσε σε συνέντευξή του στον Real Fm ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Όπως δήλωσε ο κ. Τόσκας: 

Είμαστε αποφασισμένοι να μειώσουμε αυτές τις καταστάσεις, πιστεύουμε ότι σύντομα αυτές οι απαράδεκτες καταστάσεις δεν θα υπάρχουν στην ένταση που υπάρχουν τώρα. 

«Θαύματα δεν κάνουμε, ούτε υποσχόμαστε. Υποσχόμαστε όμως να μπει το νερό στο αυλάκι σε ό,τι αφορά στην επίλυση βασικών προβλημάτων και νομίζω ότι ήδη έχει γίνει αντιληπτό ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια μέσα στην πόλη», πρόσθεσε ο υπουργός. 

Την ίδια στιγμή, κατηγόρησε τη ΝΔ για συνδυασμό άκρατης υποκρισίας και προσπάθειας να κουκουλώσει τις ευθύνες των προηγούμενων ετών αλλά και για «γκεμεπελικού τύπου προπαγάνδα».

«Ξέρουμε καλά πώς δημιουργήθηκαν αυτές οι καταστάσεις, πώς για πάρα πολλά χρόνια κάποιοι έσπρωχναν τα προβλήματα της Αθήνας κάτω από το χαλί που λέγεται Εξάρχεια και ξέρουμε ότι κάποιοι δεν τολμούσαν να αγγίξουν τα προβλήματα» κατέληξε.