Επίθεση στην κυβέρνηση μετά από τις δηλώσεις Ντράγκι για την σύνδεση χρέους με ποσοτική χαλάρωση κάνει το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι ''όσο παραμένει ανεβάζει τον λογαριασμό''. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

Καθώς η Κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου τα δίνει όλα για να δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα, οι πραγματικές ειδήσεις τη διαψεύδουν επίμονα.

Σήμερα ο κ. Ντράγκι συνδέει τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE) με την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους που πρέπει να προηγηθεί.

Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Γενάρη 2015 όταν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης η συμμετοχή της χώρας μας ήταν διασφαλισμένη από τη στιγμή που θα έβγαινε στις αγορές με την προληπτική πιστωτική γραμμή των 11 δις που είχε εξασφαλισμένη.

Η πρώτη πράξη της Κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου όπως όλοι θυμόμαστε ήταν να επιστρέψει αυτά τα 11 δις γιατί είχε άλλη καλύτερη λύση.

Ένα χρόνο τώρα σε όλη την Ευρωζώνη το πρόγραμμα λειτουργεί με ικανοποιητικά αποτελέσματα και η χώρα μας είναι χαμένη στη μετάφραση.

Το όφελος από το πρόγραμμα, όπως είναι γνωστό, αφορά στη ρευστότητα που είναι μέγα ζητούμενο για την ελληνική οικονομία.

Προφανώς για την Κυβέρνηση που αγωνίζεται με επιμέλεια να οικοδομήσει μηχανισμούς ελέγχου στο Κράτος, τη Δικαιοσύνη και την Ενημέρωση αυτά είναι λεπτομέρειες.

Η κοινωνία όμως και η πραγματική οικονομία κάθε μέρα όλο και περισσότερο αντιλαμβάνονται ότι πολύ απλά αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί και όσο παραμένει ανεβάζει τον λογαριασμό.