Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για τη διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει ομαδικά πυρά κατά της κυβέρνησης.

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης που σημειώθηκε χθες μεταξύ της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη και του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου, οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν και σήμερα, δεύτερη ημέρα της διαδικασίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη επεσήμανε πως το κόμμα της θα δώσει περισσότερες τηλεοπτικές άδειες και ότι θα ανοίξει  τις δυνατότητες του ψηφιακού σήματος και δεν θα περιορίσει την ελευθερία του. Σε άλλο σημείο, η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα επιστρέψει τις αρμοδιότητες στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ), το οποίο είναι «το μόνο αρμόδιο όργανο για να κρίνει ποιος έχει και τι».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος σημείωσε πως «η ημερινή διαδικασία τύπου “Big brother” δεν τιμά κανέναν. Έπρεπε να μπει τάξη σε ένα άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως στην ψηφιακή εποχή μιλάμε μόνο για 4 άδειες».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης από την πλευρά του τόνισε πως οι τέσσερις άδειες είναι λάθος για όλους του πιθανούς λόγους, καθώς θα φέρουν λιγότερα χρήματα στο ταμείο του δημοσίου, λιγότερο ανταγωνισμό και χειρότερο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει λάθος και αντί να το διορθώσει χτίζει πάνω σε αυτό λέγοντας μάλιστα ότι αυτό αποτελεί προσφιλή τακτική του κ. Τσίπρα. «Αυτή είναι μια καταστροφική συνταγή για έναν ηγέτη. Χτίζει πάνω στην άμμο και σιγά-σιγά θα δει, κάποια στιγμή, όλο το οικοδόμημα να καταρρέει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «ο “λευκός καπνός”, που αναμένεται από τον διαγωνισμό, δεν πρόκειται να εξασφαλίσει ούτε το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση, ούτε τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, γιατί τα κανάλια θα συνεχίσουν να είναι στην ιδιοκτησία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Αλλά και η Ένωση Κεντρώων κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες συγκρότησης νέου ΕΣΡ.  «Η όλη διαδικασία, πρέπει να γίνει μέσω ΕΣΡ. Καλούμε, τον κ. Βούτση να προβεί σε άμεσες ενέργειες συγκρότησης νέου ΕΣΡ, ώστε η όλη διαδικασία να γίνει νομότυπη», αναφέρει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.