current views are: 2

1 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση04:27

Κυβέρνηση: Νέο τηλεοπτικό τοπίο, με κανόνες και αγορασμένες άδειες

Ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο, με κανόνες και με αγορασμένες άδειες, ξημερώνει από σήμερα για τη χώρα, υποστηρίζει η κυβέρνηση, θέτοντας τέλος στο καθεστώς των προσωρινών αδειών, που διήρκεσαν τελικώς το ¼ του αιώνα!

Δημοσίευση 04:27’

Ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο, με κανόνες και με αγορασμένες άδειες, ξημερώνει από σήμερα για τη χώρα, υποστηρίζει η κυβέρνηση, θέτοντας τέλος στο καθεστώς των προσωρινών αδειών, που διήρκεσαν τελικώς το ¼ του αιώνα!

Ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο, με κανόνες και με αγορασμένες άδειες, ξημερώνει από σήμερα για τη χώρα, υποστηρίζει η κυβέρνηση, θέτοντας τέλος στο καθεστώς των προσωρινών αδειών, που διήρκεσαν τελικώς το ¼ του αιώνα! 

Μετά από ένα διαγωνισμό, σκληρό αλλά δίκαιο για τους συμμετέχοντες, όπου όλοι αντιμετωπίσθηκαν επί ίσοις όροις ανεξαρτήτως αν το κανάλι τους ήταν περισσότερο φιλοκυβερνητικό ή αντιπολιτευτικό (αν μιλάμε φυσικά για συμμετέχοντες που είχαν ήδη τηλεοπτικό σταθμό), η κυβέρνηση βάζει τάξη. 

Όσα μάλιστα διημείφθησαν χθες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΟΛ Παναγιώτη Ψυχάρη και του προέδρου της επιτροπής (και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ) Σωκράτη Φάμελλου, έρχονται να επιβεβαιώσουν –σύμφωνα πάντα με την κυβερνητική πλευρά- ότι το υφιστάμενο καθεστώς ήταν σαθρό, ήταν σάπιο και έπρεπε να ξηλωθεί εκ θεμελίων. 

Γι’ αυτό και το κυβερνών κόμμα δεν θα σταματά να επιτίθεται στην αντιπολίτευση και δη την αξιωματική για τις ευθύνες τους στη διατήρηση αυτού του παλαιού καθεστώτος. Όχι τυχαία λοιπόν, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου κατηγορούσε την ΝΔ ότι «αυτό που θέλει στην πραγματικότητα –και νομίζω ότι δεν κρύβεται – είναι να μην μπει καμία τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς ανομίας, ασυδοσίας, αυθαιρεσίας, αλλά και διαπλοκής, που συνεχιζόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια…» (Από συνέντευξή της στο Πρακτορείο 104,9). 

Ενώ όσον αφορά την τωρινή διαδικασία ήταν, κατά δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, μια εξαιρετικά προσεγμένη διαδικασία με «εγγυημένους όρους πλήρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας». Η οποία, συν τοις άλλοις, αν κρίνει κανείς από τη μεγάλη διάρκεια του διαγωνισμού θα αποφέρει ένα σημαντικό ποσό χρημάτων στο δημόσιο ταμείο. 

Το νέο τοπίο, ο διαγωνισμός και η κατάληξή του, τα έσοδα –όλα αυτά εκτιμάται όμως ότι θα είναι …βούτυρο στο ψωμί των Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Παππά, μία εβδομάδα πριν την άφιξη του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των «4» ξεκίνησε!


σχετικα αρθρα