Αρχισε πριν λίγα λεπτά η συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, κατά την οποία ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα ενημερώσει τους βουλευτές για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον Εφαρμοστικό νόμο. Ο ΚΤΕ Οικονομικών συνεδριάζει με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου οι βουλευτές όχι μόνο να ενημερωθούν, αλλά να λάβουν μέρος στην τελική επιλογή των προτάσεων Βενιζέλου για τον νόμο.

Στη συνέχεια, ο νέος υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας καθότι την Τετάρτη σημειώθηκε εμπλοκή στην κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου.
 
Σημειώνεται ότι ο νόμος περιέχει αποκρατικοποιήσεις, ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας, φορολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά. Ο εφαρμοστικός νόμος θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την επόμενη εβδομάδα, και αφού προηγουμένως ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Εξάλλου, την Παρασκευή το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για τη δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος, ενώ θα δοθεί στα κόμματα και το κείμενο του εφαρμοστικού, ώστε «να μπορέσουν να το επεξεργαστούν με άνεση έως την έναρξη της κοινοβουλευτικής συζήτησης».

Την Δευτέρα και την Τρίτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το Μεσοπρόθεσμο, ενώ την Τρίτη θα αρχίσει στην Διαρκή Επιτροπή η συζήτηση του Εφαρμοστικού Νόμου, ο οποίος θα πρέπει να ψηφιστεί έως τις 30 Ιουνίου.