Τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας για το αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς επίσης και τις εξελίξεις στο τηλεοπτικό πεδίο συζήτησε σήμερα το συντονιστικό όργανο του κόμματος, το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο  Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι «η χώρα σέρνεται και τα εισοδήματα των νοικοκυριών μειώνονται δραματικά από τη σφαγιαστική έμμεση και άμεση φορολογία και από την ταυτόχρονη μείωση μισθών και συντάξεων» και πως η χώρα είναι και θα παραμείνει σε ύφεση.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν πως κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα θα γίνει εμφανής η λαϊκή δυσαρέσκεια, και σε αυτό το πλαίσιο σημείωναν ότι από την κοινωνία «έρχεται μια δυνατή βοή “δεν αντέχουμε άλλο"». Ταυτόχρονα, εκφράστηκε έντονη ανησυχία και για την πορεία του προσφυγικού.

Ως προς το θέμα της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών, στη ΝΔ εκτιμούν πως αυτό δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και τους πολίτες «από την οδυνηρή καθημερινότητα που βιώνουν».

Κατά τη συνεδρίαση, για το ίδιο θέμα διατυπώθηκε εκ νέου η εκτίμηση πως με το νέο διαγωνισμό δεν καταπολεμάται η διαπλοκή, αντιθέτως στήνεται ένα νέο δίκτυο. Ταυτόχρονα από τη ΝΔ επαναλάμβαναν πως όταν το κόμμα βρεθεί στην εξουσία «θα καταργήσει το νόμο Παππά επαναφέροντας το ΕΣΡ και τον κεντρικό-αποφασιστικό ρόλο του στη διαδικασία». Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν πως θα αξιοποιηθεί το σύνολο του ψηφιακού φάσματος με νέες τηλεοπτικές άδειες, με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και απολύτως διαφανή προέλευση των χρημάτων και ενιαίο τίμημα.

Τέλος, σχετικά με την παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη ΔΕΘ, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμαναν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα καταθέσει σχέδιο εξόδου από την κρίση μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας δίνοντας ελπίδα και προοπτική».