ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Φτηνό τέχνασμα ο θόρυβος που ξεσήκωσε η ΝΔ για τους αιώνιους φοιτητές

Δημοσίευση 1 Σεπτεμβρίου 2016, 13:41 / Ανανεώθηκε 1 Σεπτεμβρίου 2016, 13:21
Φίλης: Φτηνό τέχνασμα ο θόρυβος που ξεσήκωσε η ΝΔ για τους αιώνιους φοιτητές
Facebook Twitter Whatsapp

«Πυρά» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Παιδείας, με αφορμή την επαναφορά των «αιώνιων φοιτητών» και το σχόλιο του προέδρου της ΝΔ στο Facebook για την παραίτηση καθηγητών από τα Συμβούλια πανεπιστημίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Πυρά» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Παιδείας, με αφορμή την επαναφορά των «αιώνιων φοιτητών» και το σχόλιο του προέδρου της ΝΔ στο Facebook για την παραίτηση καθηγητών από τα Συμβούλια ιδρυμάτων των πανεπιστημίων.

Σε ανακοίνωσή του ο Νίκος Φίλης κάνει αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Μητσοτάκης προτίμησε κρυπτόμενος στον ασφαλή χώρο του facebook, να τοποθετηθεί επί ενός θέματος άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος, αυτό, των Συμβουλίων Ιδρυμάτων των ΑΕΙ, που δεν ήταν αντικείμενο του συζητούμενου νομοσχεδίου και για το οποίο η κυβέρνηση δε φέρει την παραμικρή ευθύνη».

«Πρόκειται, για προφανή αντιπερισπασμό και για προσπάθεια εκ μέρους του να αποπροσανατολιστεί η συζήτηση μακριά από τα ζητήματα στα οποία έγινε καταφανής η γύμνια της παράταξής του και η κρίση ταυτότητας της ΝΔ», τονίζει ο κ. Φίλης και προσθέτει:

Ανάλογο φτηνό αντιπολιτευτικό τέχνασμα είναι και ο θόρυβος που ξεσήκωσε η ΝΔ για τη δήθεν επαναφορά των «αιώνιων φοιτητών», αποκρύπτοντας, ότι, η ρύθμιση που ψηφίστηκε, αφορά μόνο φοιτητές που δεν έχουν διαγραφεί και οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο δεν ανανέωσαν την εγγραφή τους για δύο συνεχόμενα εξάμηνα.

«Δεν θα παρακολουθήσουμε την αγωνιώδη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να κατασκευάσει τη βολική γι’ αυτόν αντιπολιτευτική ατζέντα, πηδώντας από θέμα σε θέμα, όταν βλέπει ότι διαψεύδονται η μια μετά την άλλη η καταστροφολογικές του προβλέψεις και η μιζέρια με την οποία αντιμετωπίζει και τα εκπαιδευτικά θέματα», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Φίλη:

«Xθες η ΝΔ υπέστη μια δεινή πολιτική ήττα στη Βουλή, αφού επέμεινε μαζί με τη Χρυσή Αυγή στη στείρα άρνηση, καταψηφίζοντας τις διατάξεις που επαναφέρουν τη νομιμότητα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, από την οποία μόνο να κερδίσουν έχουν οι μαθητές, οι οικογένειές τους και τα καλά ιδιωτικά σχολεία. Με τον τρόπο αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση έδωσε και στο χώρο της εκπαίδευσης τα διαπιστευτήριά της στην ασυδοσία και στην παρανομία. Πέρα από τους παράνομους καναλάρχες και τους πάσης φύσεως ολιγάρχες, η ΝΔ έχει διαμορφώσει σχέσεις στοργής και με το κομμάτι εκείνο των σχολαρχών που λειτουργούν ως πειρατές στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Την ίδια μέρα κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης προτίμησε κρυπτόμενος στον ασφαλή χώρο του facebook, να τοποθετηθεί επί ενός θέματος άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος, αυτό, των Συμβουλίων Ιδρυμάτων των ΑΕΙ, που δεν ήταν αντικείμενο του συζητούμενου νομοσχεδίου και για το οποίο η κυβέρνηση δε φέρει την παραμικρή ευθύνη. Πρόκειται, για προφανή αντιπερισπασμό και για προσπάθεια εκ μέρους του να αποπροσανατολιστεί η συζήτηση μακριά από τα ζητήματα στα οποία έγινε καταφανής η γύμνια της παράταξής του και η κρίση ταυτότητας της ΝΔ. Ανάλογο φτηνό αντιπολιτευτικό τέχνασμα είναι και ο θόρυβος που ξεσήκωσε η ΝΔ για τη δήθεν επαναφορά των «αιώνιων φοιτητών», αποκρύπτοντας, ότι, η ρύθμιση που ψηφίστηκε, αφορά μόνο φοιτητές που δεν έχουν διαγραφεί και οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο δεν ανανέωσαν την εγγραφή τους για δύο συνεχόμενα εξάμηνα.

Δεν θα παρακολουθήσουμε την αγωνιώδη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να κατασκευάσει τη βολική γι’ αυτόν αντιπολιτευτική ατζέντα, πηδώντας από θέμα σε θέμα, όταν βλέπει ότι διαψεύδονται η μια μετά την άλλη η καταστροφολογικές του προβλέψεις και η μιζέρια με την οποία αντιμετωπίζει και τα εκπαιδευτικά θέματα.

Αρέσει δεν αρέσει στον κ. Μητσοτάκη (αλλά και σε εκείνους τους παρασυνδικαλιστικούς κύκλους που προσπαθούν να παρεμποδίσουν την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς), τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, θα ανοίξουν κανονικά τα σχολεία μετά από πολλά χρόνια και θα σηματοδοτηθεί έτσι η βήμα-βήμα επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα και η έξοδος από το μνημονιακό τέλμα».