Την πλήρη, όπως είπε, εμπιστοσύνη της ελληνικής κυβέρνησης στην ΕΛΣΤΑΤ αλλά και την Eurostat, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτηση κοινοτικής οδηγίας, ο υπουργός θέλησε να πάρει θέση στα όσα λέγονται τον τελευταίο καιρό για τα στατιστικά στοιχεία και με παρέμβασή του σημείωσε πως η κυβέρνηση στηρίζει τα στοιχεία πάνω στα οποία στηρίχθηκε η συμφωνία του Αυγούστου, ενώ «εγγυάται και προστατεύει» την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ.

Από εκεί και πέρα, εκτίμησε πως το τέλος της ύφεσης για την πολύπαθη ελληνική οικονομία θα έρθει εντός του 2016, ωστόσο – σε μια αναφορά με νόημα- υπογράμμισε πως η μόνη ρεαλιστική στόχευση για την ανάπτυξη είναι η προσέλκυση ξένων ιδιωτικών επενδύσεων.

Για τον λόγο αυτό προανήγγειλε τομές, στην αγορά, τους θεσμούς, την οικονομία και τη δικαιοσύνη, προαναγγέλλοντας δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες προς αυτή τη κατεύθυνση (υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών και πιλοτική αναθεώρηση δαπανών σε υπουργεία).

Ακόμα, ο κ. Χουλαριάρκης, δήλωσε πως δεν θα υπάρξουν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα μέχρι το τέλος του προγράμματος το 2018, κάνοντας λόγο για αύξηση των δημοσίων δαπανών εντός του 2016, λόγω της υπέρβασης του στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα.